Molnár Zsolt: „Temesvár szellemisége és jövője mindannyiunk közös érdeke”

2013.01.08. | Képviselőház , Temes
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A 2013-as év prioritásainak kitűzése és megvitatása céljából január 8-án a Temes megyei képviselőkkel és szenátorokkal tartottak közös gyűlést  a Temesvári Polgármesteri Hivatal és a Temes Megyei Tanács elöljárói. Az ülésen jelen volt Molnár Zsolt  az RMDSZ Temes megyei képviselője.

„Pozitívan értékelendő, hogy többpárti egyeztetésre kerülhetett sor a város jövőjét meghatározó kérdések kapcsán. Temesvár szellemisége és jövője mindannyiunk közös érdeke, ezért bizonyos kérdésekben közös álláspontot kell képviselnünk Bukarestben” – nyilatkozta a találkozót követően a Temes megyei magyar képviselő.

A közeljövőben megvalósítandó projektek között kiemelt helyet kapnak az infrastrukturális beruházások mind a szállítási hálózat, mind a városi intézmények szempontjából. Temesváron a sportélet fellendülését és fejlődését is tervezik, ezért számos projekt a tömegsport lehetőségeinek és az élsport körülményeinek fejlesztését célozza. A város másik nagy projektje az Európai Kulturális Főváros cím elnyerése 2021-ben, az ehhez kapcsolódó befektetéseket és fejlesztéseket azonban már idéntől be kell indítani.

A Kulturális Főváros cím megszerzésének tekintetében Molnár Zsolt elmondta, hogy európai viszonylatban a kulturális értékekhez a kisebbségi közösségek kulturális lehetőségeinek kiszélesítése is hozzá tartozik. „Temesvár jó esélyekkel indul, ugyanis erős multikulturális múltra és hagyományra támaszkodhat, de a cím elnyerése szempontjából rendkívül fontos, hogy a mindennapi életben és a kulturális események terén is látható legyen a kisebbségi közösségek, így a magyar közösség jelenléte is” – hangsúlyozta Molnár Zsolt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.