Molnár Zsolt: Temesvár városvezetésének nagyobb figyelmet kell szentelnie a fiatalokra

2016.05.18. | Önkormányzati választások , Temes

A biztonságos jövő érdekében Temesvárnak ismét nyitott várossá kell válnia és ebben a folyamatban a fiataloknak nagy szerepe lesz. A városvezetésnek nagyobb figyelmet kell szentelnie a fiatalokra, hiszen a város jövője a következő generációk iránti gondoskodásban rejlik” – nyilatkozta Molnár Zsolt, a RMDSZ temesvári polgármesterjelöltje tegnap az ARDOR Banat ifjúsági szervezet által „A fiatalok kérdeznek” címmel szervezett vitaesten, amely szerves része a CHECK-OUTimișoara nevet viselő Ifjúsági Főváros projektnek. A találkozón Molnár Zsolt elmondta, az RMDSZ fiatal, felkészült jelölteket indít Temes megyében és az elkövetkező négy évben is nagy hangsúlyt fektet majd a fiatalok támogatására.

Nem elég, ha egy város egyetemi központ. Nem elég, ha egy város gazdasági célpont a fiatalok számára. A városvezetés kiemelt prioritásként kell kezelje a fiatalok gondjait, mert csak így tud hosszú távon tervezni. Otthonteremtési és családalapítási programokat kell kialakítani a városházán, támogatni kell a fiatal vállalkozókat és hozzá kell járulni a fiataloknak az oktatási rendszerből a munkaerőpiacra való áttéréséhez” – nyilatkozta Molnár Zsolt a beszélgetésen. A képviselő hozzátette, az elmúlt években az RMDSZ kiemelten kezelte az ifjúsági témát és így jött létre a Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (TEIS). Emellett Molnár Zsolt kiemelte, hogy számos RMDSZ-es polgármester sikeres fiataloknak szóló programot bonyolított le, tehát a Szövetségben megvan az a tudás, amely által a fiatalokat helyezik a városvezetési stratégiák előterébe.

Mindeközben azt tapasztaljuk, hogy Temesvár egyre zárkózottabb lesz. A város elvesztette azt a történelmi előnyét, amely által megkülönböztetett helyett kapott a romániai városok között. A fiatalok nagy része pedig külföldön próbál szerencsét. Vissza kell fordítanunk ezt a folyamatot. Temesvár ismét egy nyitott város kell legyen és ebben nekünk, fiataloknak nagy szerepünk van. Ha otthonossá tudjuk tenni városunkat, ha családbaráttá tudjuk tenni Temesvárt, akkor biztos vagyok benne, hogy az elvándorlási kedv is alább hagy” – összegezte Molnár Zsolt.