Nagy Mihály Zoltán: teszünk azért, hogy a jövőben is támogatásban részesüljenek az erdélyi magyar kulturális rendezvények

2015.04.01. | Kultúra , Sepsiszentgyörgy

Március 30-án, hétfőn ért véget az idén harmadik alkalommal megrendezett Reflex Nemzetközi Színházi Fesztivál. A Román Kulturális Intézet jelentős anyagi támogatással járult hozzá a neves közép-európai és baltikumi színtársulatokat felvonultató sepsiszentgyörgyi találkozó sikeréhez.

„A romániai kulturális élet központi állami finanszírozása nem ragadhat le egy monolitikus kultúra fenntartásában. Éppen ezért arra kell törekednünk, hogy a jövőben is támogatásban részesüljenek mindazok az erdélyi magyar kulturális rendezvények, amelyeket nemzetközi szinten is jegyeznek. A sepsiszentgyörgyi fesztivál támogatásával nem csak az erdélyi magyar színjátszás nemzetközi elismertetéséhez járultunk hozzá, hanem feledhetetlen élményekkel ajándékoztuk meg a sepsiszentgyörgyi és székelyföldi színházlátogatókat is" – hangsúlyozta Nagy Mihály Zoltán, a Román Kulturális Intézet alelnöke.

Az intézet felett felügyeleti jogot gyakorló Szenátus kulturális szakbizottságának RMDSZ-es tagja, László Attila is hangsúlyozta a fesztivál finanszírozásának fontosságát: „a Román Kulturális Intézet alelnöki tisztségének megszerzése azt a célt szolgálta, hogy az erdélyi magyar kulturális értékeket és az erdélyi magyar kortárs művészetet nemzetközi szinten is elismertté tegyükA sepsiszentgyörgyi és az ehhez hasonló erdélyi kulturális rendezvények felkarolása hozzájárul ehhez.”