Nagy Mihály Zoltán: teszünk azért, hogy a jövőben is támogatásban részesüljenek az erdélyi magyar kulturális rendezvények

2015.04.01. | Kultúra , Sepsiszentgyörgy
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Nagy Mihály Zoltán: teszünk azért, hogy a jövőben is támogatásban részesüljenek az erdélyi magyar kulturális rendezvények

Március 30-án, hétfőn ért véget az idén harmadik alkalommal megrendezett Reflex Nemzetközi Színházi Fesztivál. A Román Kulturális Intézet jelentős anyagi támogatással járult hozzá a neves közép-európai és baltikumi színtársulatokat felvonultató sepsiszentgyörgyi találkozó sikeréhez.  

„A romániai kulturális élet központi állami finanszírozása nem ragadhat le egy monolitikus kultúra fenntartásában. Éppen ezért arra kell törekednünk, hogy a jövőben is támogatásban részesüljenek mindazok az erdélyi magyar kulturális rendezvények, amelyeket nemzetközi szinten is jegyeznek. A sepsiszentgyörgyi fesztivál támogatásával nem csak az erdélyi magyar színjátszás nemzetközi elismertetéséhez járultunk hozzá, hanem feledhetetlen élményekkel ajándékoztuk meg a sepsiszentgyörgyi és székelyföldi színházlátogatókat is" – hangsúlyozta Nagy Mihály Zoltán, a Román Kulturális Intézet alelnöke.

 

Az intézet felett felügyeleti jogot gyakorló Szenátus kulturális szakbizottságának RMDSZ-es tagja, László Attila is hangsúlyozta a fesztivál finanszírozásának fontosságát: „a Román Kulturális Intézet alelnöki tisztségének megszerzése azt a célt szolgálta, hogy az erdélyi magyar kulturális értékeket és az erdélyi magyar kortárs művészetet nemzetközi szinten is elismertté tegyükA sepsiszentgyörgyi és az ehhez hasonló erdélyi kulturális rendezvények felkarolása hozzájárul ehhez.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.