Nagyszalonta a jövőbe néz

2012.11.13. | Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Nagyszalonta a jövőbe néz

A Csonkatorony őrtoronyként szolgált egykor, magaslatából kémlelték a település védői a határt, hogy időben észleljék a rájuk leselkedő veszélyeket s így elháríthassák azokat. Az ősi épület az évek során a megmaradás szimbóluma lett, hídként kapcsolja össze a múltat s a jövőt. A Csonkatorony lábainál péntek délután maroknyi kis csapat gyűlt össze, jövő-kémlelésre, hogy kijelöljék a biztonságot és felemelkedést jelentő utat. Török László és csapata Pető Csilla képviselőt, és Szíjjártó Zoltánt, az RMDSZ jelöltjeit fogadta a hajdúvárosban.

A parlamenti választások kampánynyitó rendezvényére gyülekezett a szalontai magyarság lelkes csapata péntek délután a Csonkatorony tövébe. Az RMDSZ színeiben induló Pető Csilla képviselő, képviselő jelölt és Szíjjártó Zoltán szenátorjelölt nem kellett bemutatkozzon, hisz egyikőjük sem ismeretlen a hajdúvárosban, munkájukkal évek óta segítik a közösséget, így sokkal inkább baráti találkozóként zajlott az esemény.

A találkozó első perceiben Török László polgármester szólt az egybegyűltekhez, hangsúlyozva az egység fontosságát, a megosztottságban rejlő veszélyeket. Pető Csilla képviselő négy éve – bár nem Nagyszalonta körzetében nyert mandátumot – felvállalta a település képviseletét, hajdúvárosi irodája révén folyamatosan tartotta a kapcsolatot a település magyarságával, a hozzá fordulóknak segítő kezet nyújtott. A decemberi parlamenti választásokon immár Nagyszalonta körzetében indul képviselő-jelöltként, beszédében hangsúlyozta: a hajdúváros és környéke töretlen fejlődése érdekében nagyon fontos, hogy saját képviselője legyen a fővárosban. Ezt követően maga mellé szólította Nagyszalonta legmagasabb fiatalját. Klein Patrik egy fejjel kimagaslik a tömegből, így igazán jól láthat a távolba, s emellett nemrég költözött haza szülővárosába, ezért hívta segítségül a képviselő asszony. Patrik segít a jövő kémlelésében- hisz magassága miatt távolabbra lát mint bárki más - s egyszersmind arra is példát mutat, hogy a fiataloknak érdemes hazatérni, mert Nagyszalonta és környéke kedvező lehetőséget biztosít számukra. Ahhoz azonban, hogy ez a jövőben is igaz legyen, helyesen kell választani december 9-én.

Szíjjártó Zoltán a bizalom, a biztonság és a jövő választási szlogent magyarázta, mondván, az RMDSZ jelenti az igazi szövetséget, hiszen legfőbb szövetségesei a magyar emberek. Az elmúlt években bizonyította a Szövetség, hogy képes harcolni a jogaiért, a soron következő parlamenti választásokon az eddig elért eredmények megtartása a tét, a jövőben pedig nem lehet más cél, mint a magyarság megtartása, gyarapodása. A szenátorjelölt arra figyelmeztetett, hogy mindazok, akik a magyar alternatívát kínálnak a választóknak, tulajdonképpen nem tesznek egyebet, mint veszélyeztetik a parlamenti képviseletet, gyengítik a magyarság erejét. Ezért szükséges helyesen választani, akinek fontos a magyarsága, aki voksával segíteni akar, az a tulipánt választja – mondta Szíjjártó.

A találkozó Gali Teréz énekével zárult: magyar ifjak, magyar idősek, mi együtt vagyunk erősek – visszhangozott a Csonkatorony tövében, a rendezvény záró perceiben.


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.