Nagyvárad, nőj nagyra!

2012.05.17. | Nagyvárad , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Nagyvárad, nőj nagyra!

Nem papíron, hanem stratégiája, jövőképe által kell Nagyváradnak regionális központtá válnia – nyilatkozta Cseke Attila, az RMDSZ polgármester-jelöltje mai sajtótájékoztatóján a Sas-Passzázsban, ahová egy csoport gólyalábas fiatal is elkísérte.

A polgármester-jelölt elmondta, véleménye szerint, az Egészséges Nagyvárad kiegyensúlyozott váost jelent, amelyben mindenki megtalálja a helyét, a város értékeinek ismeretén alapuló, egészséges mentalitást jelent.

„Ahelyett, hogy adminisztrátor legyek, én azt választom, hogy jövőképet, stratégiát adó polgármestere legyek a városnak! Nevében is NAGY Váradunk régebben állandó fejlődésben lévő regionális központ volt, és ma is meg kell találnia azokat a területeket, amelyek felemelik. Az én elképzelésem szerint, a gazdaság, az oktatás, a kultúra, az egészségügy és a sport mind-mind olyan terület, amely ismét naggyá teheti Váradot. Ezek közül most egyről szólnék bővebben.

Nagyváradnak ismét regionális oktatási köponttá kell válnia, hiszen nem létezik erős város erős egyetemi háttér nélkül. A felsőoktatási intézményekkel a polgármesteri hivatalnak stratégiai partnerséget kell kialakítania, közös kutatási programokat kell kifejleszteniük, meg kell szabniuk az irányt a kutatásban is egyes szakterületek felé (ahogyan Debrecenben a gyógyszeripar felé irányultak). A helyi identitást erősítené az a helyi történelemkönyv, amely opcionális tantárgy lehetne a középiskolában.

Nagyváradon hagyományosan létezik egyetemi oktatás és ezt fejleszteni kell. Ki kell alakítani az egyetemi várost, minden infrastruktúrával, ami hozzá tartozik, pl. campus, szórakozóhelyek. A tervem szerint, a Csendőrséget el kell költöztetni az egyetemmel szembeni épületből, és így kialakítani a campust. Középtávon, elengedhetetlen a villamosvonal megépítése a Nagyváradi Egyetem felé. Feltett szándékunk befektetési programot kidolgozni az óvodákhoz és iskolákhoz tartozó étkezdék építésére, valamint iskolai kirándulások finanszírozására. Ezek révén a gyerekek megismerik a megyét és a környéket, és így ezek a gyerekek egészséges szellemben nevelkednek. Így kell ők nagyra nőjenek, így kell Nagyváradnak is nagyra nőnie!

Nagyvárad, nőj nagyra!”

Balázs Mária


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.