Ne vegyék vissza év végén az árvízpénzeket! – levélben fordult a miniszterelnökhöz Tánczos Barna és Korodi Attila

2016.11.24. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Ne vegyék vissza év végén az árvízpénzeket! – levélben fordult a miniszterelnökhöz Tánczos Barna és Korodi Attila

Az ősz folyamán több települést is árvíz sújtott Hargita megyében. Csíkdánfalva, Csíkkarcfalva, Csíkszenttamás és a Gyimesek lakosainak is megkeserítette az életét a természeti katasztrófa. Ám vannak községek, amelyek még hozzá sem tudtak fogni a károk helyreállítási-munkálatainak a túlzott bürokrácia miatt, ezért Tánczos Barna és Korodi Attila, az RMDSZ két jelöltje azt kéri a kormánytól, jövőre is lehessen elkölteni az erre szánt pénzeket.

A kormány a sürgősségi esetekre elkülönített alapból a 468/2016-os kormányrendelet alapján pénzt utalt a községeknek az árvízkárok helyreállítására. Ez a tétel a 2016-os költségvetésben szerepel, tehát a polgármestereknek ebben az évben el kellene számolniuk az összeggel, ám a román bürokráciának köszönhetően nem tudták maradéktalanul felhasználni a pénzalapot – ismertette a helyzetet az RMDSZ szenátorjelöltje, Tánczos Barna miután Korodi Attila parlamenti képviselőjelölttel közösen a mai napon levélben fordult a miniszterelnökhöz és két szaktárcához, azt kérve, hogy év végén ne vegyék vissza a polgármesteri hivataloktól a munkálatokra szánt összeget.

„A bonyolult adminisztráció miatt az országban még a természeti katasztrófák utáni helyreállítás is olyan hosszas kifutású, hogy negyed év alatt sem tudták a polgármesteri hivatalok lezárni ezt a folyamatot, sőt, van, ahol még hozzá sem tudtak fogni” –  részletezte Tánczos Barna. Hozzátette: „ezért fontos, hogy elérjük, ne vegyék vissza településeinktől azt a pénzt, amiből ismét járhatóvá tudjuk tenni az utakat, helyrehozni a hidakat.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.