Nem csak kérnünk kell Európától, hanem adnunk is neki

2014.05.19. | Bihar , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Nem csak kérnünk kell Európától, hanem adnunk is neki

Fotó: Szőcs Tamás

"Huszonhét napja vagyunk úton és több száz települést kerestünk fel. A cél az, hogy minél több emberrel találkozzunk és elmondjuk nekik, hogy miért kell elvinnünk Erdélyt Európába” – mondta hétfő délelőtti nagyváradi sajtótájékoztatóján Sógor Csaba. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje kiemelte: a választási kampány az utolsó hetéhez érkezett, vasárnap ismét bizonyítanunk kell azt, hogy erős közösség vagyunk.

"Ez az egy hónapos kampánykörút nem csupán május 25-ről szól, mi arra is biztatjuk az erdélyi magyarokat, hogy segítsék a munkánkat, ne csak négy-öt évente, hanem két választás között is mondják el véleményüket. Erős civil társadalom is szükséges ahhoz, hogy az erdélyi magyarság elérje céljait” – hangsúlyozta Sógor Csaba, aki az elmúlt hetek alatt többszáz olyan, az erdélyi magyarságra jellemző kulturális sajátosságot gyűjtött össze tarisznyájába, melyeket különböző formában Európában is képviselni, népszerűsíteni szeretne. "Abban hiszek, hogy nem csak kérnünk kell Európától, hanem adnunk is neki. Mi nagyon sok mindent adhatunk abból a hagyományos világból, amely már nyugaton kiveszőben van” – magyarázta.

 

Újságírói kérdésre válaszolva az RMDSZ EP-képviselőjelöltje elmondta: Európa egyre inkább foglalkozik a kisebbségvédelmi kérdésekkel, egyre inkább érzi, hogy bele kell szólnia ezekbe a döntésekbe is. "Mi azért akarunk ott lenni az Európai Parlamentben, hogy ezekben a döntésekben részt vegyünk és alakítsuk az EU nemzeti kisebbségekkel kapcsolatos politikáját” – fejtette ki. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.