Nem változott az egészségbiztosításra vonatkozó törvénykezés

2011.12.14. | Egészségügy
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Nem változott az egészségbiztosításra vonatkozó törvénykezés

foto: agerpres.ro

Az Egészségügyi Minisztérium felhívja a lakosság figyelmét, hogy nincs semmilyen jogi alapja azoknak az ajánlatoknak, amelyeket a magukat az egészségügyi reform ügynökeinek nevező személyek tesznek, egészségügyi biztosítást javasolva. A szaktárca tudomása szerint, az említett ügynökök tetemes jövedelmet ígérnek, ha a megkeresett személyek csatlakoznak egy adott magánbiztosítóhoz. Ennek az ajánlatnak azonban nincs semmilyen jogi alapja.

„Az utóbbi napokban aggasztó jelenségre figyeltünk fel, amely a törvényesség határán működik. Egy piramisjátékhoz hasonló, amely a magánbiztosítókhoz való jövőbeni csatlakozást igéri. Felhívom a figyelmet, hogy az egészségbiztosításokra vonatkozó törvénykezés nem változott meg. Bármilyen változást közzé fognak tenni az illetékes intézmények, hogy a lakosság pontosan és helyesen értesüljön, hogyan lehet részese a magánbiztosítási rendszernek” – nyilatkozta Ritli László egészségügyi miniszter.

A biztosítottaknak tudniuk kell, hogy veszélyes az engedély nélkül működő ajánlattévő cégeknek kiszolgáltatni személyes adatokat, és hogy a magukat brókereknek nevezők által összeállított listáknak nincs semmilyen jogi értéke.

Az egészségügyi reformra vonatkozó törvény tervezetén jelenleg dolgoznak a szakemberek. Amint a tervezet véglegessé válik és a biztosítási rendszer változása körvonalazódik, az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közvitára bocsátja.