Nemet mondott a szenátus plénuma a gyerekek utáni adóvisszaigénylésre

2013.12.19. | Szenátus
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Nemet mondott a szenátus plénuma a gyerekek utáni adóvisszaigénylésre

A jövedelemadó legtöbb két százalékának visszaigénylésére nyújtottak be törvénykezdeményezést az RMDSZ szenátorai, Végh Sándor és Verestóy Attila. A törvényjavaslat értelmében a jövedelemadó legtöbb 2%-át igényelhetnék vissza a kiskorú gyerekeik számának függvényében azok a munkavállalók, akik az előző évben munkaviszonyból, vagy annak megfelelő jövedelemforrásból szereztek jövedelmet.

Végh Sándor szenátor elmondta, hogy azért tartják fontosnak a kezdeményezett törvény elfogadását, mert az elmúlt évek megszorító intézkedései kihatottak minden Romániában élő személyre és szükség van a közterhek enyhítésére. „Az ország gazdasági helyzetéből fakadóan egyre többen kevesebb jövedelemből kellett fenntartsák a növekedő költségekkel terhelt háztartásokat és sokan munkahelyüket vesztették el. Ezzel az intézkedéssel valamelyest ki lehetne egyensúlyozni az elmúlt évek nehézségeit. A törvény támogatná azokat a szülőket, akik gyerekeket vállnak és van lehetőségük eltartani őket, ugyanakkor ez által csökkentenénk, a feketemunkát vállalók számát, hiszen az állampolgárok nem fogadnának el olyan munkahelyet, ahol nincs szerződéses viszony a munkavállalóval” – nyilatkozta Végh Sándor szenátor úr.

 

A szenátus döntése nem végleges, ugyanis ebben a kérdésben a Képviselőház a döntő ház. Végh Sándor reményét fejezte ki, hogy az új esztendőben sikerül majd a Kormányt és a többségi kollégákat jobb belátásra téríteni és a Képviselőház elfogadja a javaslatot.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.