Német partnerrel fejleszti ipari parkjait a Bihar Megyei Tanács

2017.03.30. | területi hírek

Német partnerrel fejleszti ipari parkjait a Bihar Megyei Tanács

Az ipari parkok fejlesztésére vonatkozó együttműködési megállpodást írt alá Kölnben Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke. Ennek értelmében az INGO Diplomaten International szakemberei, az országban elsőként Bihar megyében indítanak úgynevezet I2P projektet. Ennek célja a munkahelyteremtés valamint a szakemberképzés. Utóbbit a duális oktatás illetve a felnőttképzés révén oldják meg, külön hangsúlyt fektetve a munkanélküliek átképzésére.

Az I2P projektek az ipari parkok hatékony működtetésére dolgoznak ki modern, innovatív módszereket. A Németországban már sikeresen alkalmazott elképzelés tudástranszfert is jelent illetve közös pályázatokat állami és úniós támogatások lehívására.

A tegnap aláírt dokumentum, melyet német részről Andreas Hart, az INGO Diplomaten International elnöke látott el kézjegyével első lépésként a szakemberképzés duális oktatási rendszerben való megszervezését, a fiatalok számára vonzó munkahelyek teremtését segíti elő. A partner által hozott „Made in Germany” védjegy már magában növeli a befektetők bizalmát, amihez társul a gyakorlati tapasztalat felhasználása.

Pásztor Sándor kiemelte, hogy a német partnerek már a következő hetekben a helyszínen mérik fel a Bihar megyei lehetőségeket. Arról is megegyeztek, hogy még idén nemzetközi konferenciát rendeznek Nagyváradon, „Ipar 4.0, a szakemberképzés jelene és jövője Romániában” címmel.