Nevesítették a kézdivásárhelyi RMDSZ tanácsosjelöltjeit

2012.04.19. | Kézdivásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Április 18-án, szerdán döntött a kézdivásárhelyi RMDSZ választmánya a helyi tanácsosjelöltekről. A jelöltek listáját többségében olyan emberek alkotják, akik eddig nem vállaltak politikai szerepet, de sokat tettek a közösségért.

Három nagyon fontos szempont szerint állították össze a tanácsosok listáját. „Rendkívül fontos volt, hogy a kézdivásárhelyi RMDSZ új neveket tűntessen fel tanácsosi listáján, olyan szakemberek neveit, akik ismertek és elismertek a kézdivásárhelyiek körében” – hangsúlyozta Bokor Tibor polgármesterjelölt. A lista összeállításakor az elsődleges szempont volt a szakmaiság. „A város legjobb szakembereit kerestük meg, és kértük fel, hogy vállaljanak szerepet a helyi döntéshozó testületben városuk érdekében. Mindegyikük örömmel vállalta a feladatot, hiszen mind egyet értettünk abban, hogy egy várost csak hozzáértő emberek tudnak vezetni” – tette hozzá Bokor. A tanácsosi listán szereplő emberek különböző szakágakban jeleskednek, van köztük orvos, közgazdász, jogász, üzletember, tanár, mezőgazdász. A másik fontos szempont az volt, hogy minden társadalmi réteg képviseletet kapjon a városi tanácsban, ezzel a listával ez is megvalósul.

„A helyi RMDSZ is felvállalta, hogy támogatja a Háromszéki Ifjúsági Tanács azon kezdeményezését, miszerint 100 fiatalt küldenének a háromszéki önkormányzatokba” – folytatta a polgámesterjelölt. „Ennek eleget tettünk: öt 35 év alatti fiatal került fel a kézdivásárhelyi tanácsosjelöltek listájára”.

Bokor Tibor polgármesterjelölt azzal fejezte be, hogy véleménye szerint ezzel a csapattal hatékonyan, megfontoltan lehet majd dolgozni, és olyan döntéseket lehet majd hozni, amelyek valóban a város lakóinak érdekeit szolgálják. „Egy ember önmagában nem érthet mindenhez, ezért kellenek mellé olyan szakemberek, akik tanácsokat tudnak adni”.

A kézdivásárhelyi tanács jelöltjei:
1.    Bokor Tibor
2.    Hegedűs Ferenc
3.    Kelemen András
4.    István Zoltán
5.    Bartha Vilmos
6.    Nagy Babos Tamás
7.    Babos Botond
8.    Bejan András
9.    Derzsi Gyula
10.    Györke Krisztina
11.    Molnár Zoltán
12.    Dezső Vencel
13.    Kiss Levente
14.    Szabó Vince
15.    Farkas Alpár
16.    Kovács Levente
17.    Bartók Előd
18.    Lőrincz József
19.    Karácsony Zoltán
20.    Kosztándi Jenő
21.    Dobolyi Aladár
22.    Fórika Balázs

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.