Nők Szervezete Arad megyében

2013.08.01. | Romániai Magyar Nők Szervezete

Nők Szervezete Arad megyében

Július 31-én megalakult az Arad megyei RMDSZ Nők Szervezete.

Az esemény előkészítési szakaszában az Országos Kezdeményező Bizottság kérésére létrejött az Arad megyei Kezdeményező Bizottság, amelynek tagjai – Gali Izabella, Lészay Ildikó, Ménesi Melinda és Zámbori Magdolna – Bognár Leventének, az Arad megyei RMDSZ szervezet elnökének felkérésére vállalták a megyei Nők Szervezete megalakulásának előkészítését. A Kezdeményező Bizottság tagjai elsősorban azokkal a hölgyekkel vették fel a kapcsolatot, akik az RMDSZ struktúráiban tisztségeket töltenek be, hiszen éppen ennek okán komoly támogatói lehettek a szervezési munkának. Második lépésként az Arad-kerületi és a vidéki RMDSZ szervezetek, illetve a civil szervezetek segítségét igényelték a toborzáshoz, közben persze a sajtóban és a világhálón is népszerűsítették az eseményt.

A hírverés hatásosnak bizonyult, hiszen az alakuló ülésre mintegy félszáz érdeklődő hölgy gyűlt össze az RMDSZ székházának gyűléstermében. Az Országos Kezdeményező Bizottságot Vida Noémi, Nagybánya területi RMDSZ elnök, a Szövetségi Képviselők Tanácsának alelnöke képviselte.

A gyűlésen részt vevők elsőként egyhangúlag meghozott határozatban mondták ki az Arad megyei RMDSZ Nőszervezetének megalakulását, valamint azt, hogy a jelenlévők mindannyian alapító tagoknak tekintendők.

Ezek után megválasztásra kerültek az Arad megyei RMDSZ Nők Szervezete működési szabályzatában előírt vezető tisztségviselők:

·      Lészay Ildikó – elnök,

·      Zámbori Magdolna – Arad municípiumért felelős alelnök,

·      Pataky Ildikó – Körös-vidékért felelős alelnök,

·      Tóth Brigitta – Maros-vidékért felelős alelnök,

·      Gali Izabella – ügyvezető elnök.

Az alakuló gyűlés ugyanakkor eldöntötte azt is, hogy az Arad megyei szervezetet Gali Izabella, Lészay Ildikó, Pataki Ildikó, Simon Ildikó, Tóth Brigitta és Zámbori Magdolna fogja képviselni  az RMDSZ Országos Nők Szervezete alakuló Küldöttgyűlésén.