Nótaestet tartottak Kézdiszentléleken

2012.11.29. | Kovászna , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Nótaestet tartottak Kézdiszentléleken

A kézdiszentléleki önkormányzat nótaestet szervezett csütörtökön, amelyre Olosz Gergely szenátor- és Fejér László Ödön képviselőjelöltet, valamint Tamás Sándor megyei tanácselnököt is meghívták. A régi időket felidéző eseményen zsúfolásig megtelt a Petőfi Sándor nevét viselő művelődési otthon.

Az egybegyűlteket Balogh Tibor polgármester köszöntötte, aki egyben a vendégeiket is üdvözölte, majd átadta a szót Olosz Gergelynek. A szenátorjelölt felszólalásában kiemelte, hogy a helyi kezdeményezésnek és a megyei szintű támogatásnak köszönhetően milyen előrelépések történtek a térségben. Az elkezdett munkához a jelenlevők támogatását kérte, hiszen erős csapattal sokat lehet elérni. Javasolta az egybegyűlteknek, hogy bátran jelezzék az általuk helyesnek vélt utat, hogy ők azt be tudják járni, majd bemutatta a Háromszéki daloskönyvet, melyet hagyományápolási szándékkal készítettek.

Fejér László Ödön képviselőjelölt a településsel kapcsolatos terveit, elképzeléseit osztotta meg az egybegyűltekkel. A jelölt ugyanakkor elmondta, arra törekednek, hogy Kézdivásárhely főterét a világörökség részévé nyilvánítsák, amely fellendítené a turizmust nemcsak céhes városban, hanem a környéken, tehát Kézdiszentléleken is. Ahogy Olosz Gergely is említette, az egység erejével szeretnének eredményeket elérni a térségben.

Tamás Sándor hangsúlyozta, nem munkahelyet szeretnének biztosítani a két jelöltnek, hanem velük együtt kijárni a magyar ügyeket, hogy jobb életkörülményeket tudjanak biztosítani Székelyföldön. A jelöltek ígéretükhöz híven ötven székely zászlót ajándékoztak azoknak a személyeknek, akik részt vettek a Sepsiszentgyörgyön megszervezett ezer székely zászló találkozóján.

Az estét a Perkő Néptáncegyüttes műsora tette színesebbé, amely után közös éneklés vette kezdetét Kovács Enikő és a Toto Band együttes tagjaival, akiknek a zenei alapot Ábri Béla és zenekara biztosította.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.