Novák Csaba Zoltán: az újonnan kinevezett Maros megyei tanfelügyelő kezelje prioritásként a Római Katolikus iskola ügyét

2016.11.24. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Novák Csaba Zoltán: az újonnan kinevezett Maros megyei tanfelügyelő kezelje prioritásként a Római Katolikus iskola ügyét

Örvendetes, de még nem megnyugtató, hogy az oktatási tárca egy új tanfelügyelőt nevesített Maros megyében azt követően, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség házi őrizetbe vette és bírósági felügyelet alá helyezte a korábbi főtanfelügyelőt, ezáltal eltiltva hivatala gyakorlásától a Római Katolikus Gimnázium iskolaigazgatóját, Tamási Zsoltot is. Ezúton arra kérem Nadia Rața-t, az újonnan kinevezett tanfelügyelőt, hogy kezelje prioritásként a gimnázium ügyét, hiszen megengedhetetlen, hogy a római katolikus gimnázium iskolaigazgató nélkül működik, és ezáltal a pedagógusok és a kisegítő-személyzet fizetés nélkül végzi feladatát” – fogalmazott ma Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ szenátorjelöltje Marosvásárhelyen, a városi tanács ülésén.

A szenátorjelölt emlékeztetett arra is, hogy az RMDSZ a Tanügyminiszterhez intézett hivatalos beadványban kérte a szaktárcát, hogy mielőbb járjon közbe a római katolikus gimnázium körül kialakult helyzet megoldása érdekében. „Elfogadhatatlan, hogy a Korrupcióellenes Ügyészség eljárása miatt a teljes iskola oktatói és adminisztratív testülete akár egyetlen napig is ebbe a tarthatatlan helyzetbe kényszerüljön. A közbenjárásra azért van szükség, mert egyelőre az iskola vezetésében csak a teendőitől 60 napra eltiltott igazgatónak, Tamási Zsoltnak van aláírási joga. Az RMDSZ beadványában nemcsak az oktatók októberi bérének kifizetését sürgeti, hanem több, olyan egyéb költségtétel kiutalását is kéri, amely a Korrupcióellenes Ügyészség eljárása miatt leállt, de amely ugyanakkor az iskola hatékony működését veszélyezteti” – mutatott rá Novák.

Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ szenátorjelöltje továbbá hangsúlyozta: „az RMDSZ szakértői szerint a Líceum jogszerűen működik, az eddig kiadott oklevelek érvényben vannak és az ügyészség vizsgálata nem befolyásolja a jelenlegi iskolaévet. Számos olyan kérdés merül fel joggal a közösségünkben az ügyészségi eljárást követően, amelyeket mielőbb tisztáznunk kell. Az egyik ilyen felvetés a kiadott oklevelek és a jelenlegi iskolaév körül felmerülő kérdések.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.