Novemberig megalakulnak a kerületi női szervezetek Maros megyében

2013.10.03. | Maros , RMDSZ Nőszervezet

Novemberig megalakulnak a kerületi női szervezetek Maros megyében

Október 2-án, szerdán délután tartotta elnökségi gyűlését a Maros megyei Nők szervezete. A tanácskozáson a megye szintű hálózat kialakításáról, illetve különböző programok megvalósításáról esett szó.

„Legkésőbb november első hetéig megalakulnak a kerületi szervezetek, felvesszük a kapcsolatot az egyházak nőszövetségeivel, és felkeressük azokat a civil szervezeteket, akik nőket, családokat érintő kérdésekkel foglalkoznak” – vázolta fel a női szervezet terveit Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei Nőszervezetének elnöke.

Az elnökség tegnapi egyeztetésén arról is döntött, hogy a következőkben Légy önkéntes egy napig címmel egy önkéntességet serkentő programot is elindít a szervezet. A megvalósítandó tervek között az is szerepel, hogy rendszeresen fogadóórákat tartanak majd.

Koreck Mária, a Nőszervezet marosvásárhelyi elnöke beszámolt arról, hogy november 9-én megszervezik a Nők Akadémiáját, amely keretében a hölgyek problémáiról tanácskoznak.