Nyilatkozat - Bízunk Máté András Levente ártatlanságában

2013.09.20. | állásfoglalás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Nyilatkozat - Bízunk Máté András Levente ártatlanságában

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség értetlenül áll a hír előtt, hogy Máté András Levente Kolozs megyei parlamenti képviselő, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője ellen a legfőbb ügyészség vádat emelt, különösen annak tudatában, hogy ebben az ügyben már született döntés, a hatóság elrendelte a bűnvádi eljárás megszűntetését.

Úgy tűnik, hogy az ügyészség egyes tagjai az egymásnak ellentmondó, zavaros jogi normákat, illetve joghiányt ismét arra használják, hogy szelektív módon indítsanak peres eljárásokat megfélemlítés céljából a különböző hatóságok közméltóságai ellen. Meggyőződésünk, hogy a Máté András Levente ellen indított eljárás ezen akciósorozatba illik bele, mely feloldja a jogállamot és átalakítja azt egy rendőrállammá, amelyben az önkény az úr.

 

Ismervén a törvényeket, meg vagyunk győződve arról, hogy az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője nem szegett meg egyetlen hatályos jogi normát sem, és bízunk abban, hogy az igazságszolgáltatás döntéseit a törvényi és alkotmányos előírásoknak megfelelően, és az Alkotmánybíróság azon határozatainak szellemében hozza, amelyek az összeférhetetlenségek, érdekellentétek, és a közméltóságok jogi státuszát szabályozó normák helyes értelmezéséről szólnak.

 

A Szövetség szolidáris Máté András Leventével, hiszen egy olyan politikusról van szó, aki hosszú éveken keresztül a közösség érdekében végezte munkáját.

 

Az RMDSZ értetlenül áll az ügy előtt, és várja a Legfelsőbb Bíróság mihamarabbi döntését ebben az ügyben.

 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nevében,

Kelemen Hunor szövetségi elnök 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.