Nyílt, urnás előválasztással dönt a nagybányai magyarság a tanácsos-jelöltek rangsorolásról

2016.04.05. | RMDSZ , Önkormányzati választások

Egyértelmű szándékunk nyitottságot, politikai összefogást és változást jelezni közösségünk  irányába, ugyanakkor kiemelten figyelni igényeire, akaratára. Közösségi terveink és megvalósításaink akkor lesznek hitelesek, ha minden nagybányai magyar embert bevonunk a döntéshozatalba” –véleményezte Vida Noémi elnök az RMDSZ Nagybányai Területi Szervezet választmányának döntését, miszerint Nagybányán ezúttal a magyar emberek voksai függvényében, nyílt, urnás előválasztás útján rangsorolja tanácsos-jelöltjeit a Szövetség.

Április 10-én, vasárnap minden nagybányai magyar ember hozzájárulhat szavazatával a jelöltek rangsorolásához, ahhoz, hogy mely jelöltek kerülnek befutó helyekre a végső helyi tanácsosi listán. Az RMDSZ-tagok a tagsági könyv és a személyi igazolvány, míg a szimpatizánsok a személyi igazolvány felmutatásával voksolhatnak 10–19 óra között a Szövetség Nagybányai Területi Szervezetének Székházában, a helyi római katolikus plébániák – Szentháromság templom, Krisztus Király templom, Szent József templom – közösségi termeiben vagy a Rivulus Pueris idősek otthonában.

Az Romániai Magyar Demokrata Szövetség tanácsos-jelöltje Balázs Csaba, Kovács Richárd, Lapsánszki Edit, Ludescher István, Modován Ildikó és Pap Zsolt István.