Oltean Csongor: a fiatalok megszólíthatók az EP-választásokon

2018.12.14. | európai parlamenti választások

Oltean Csongor: a fiatalok megszólíthatók az EP-választásokon

A fiatalok pontosan érzik, hogy mit veszíthetnek el, ezért megszólíthatók az Európai Parlamenti választásokon – fogalmazott Oltean Csongor MIÉRT-elnök, az RMDSZ ifjúsági ügyekért felelős alelnöke a szövetség Arad megyei küldötteinek tanácsán, Kisjenőn.

Azt szokták mondani, hogy a fiatalok, akik beleszülettek a demokráciába, a szabad határátjárásba, munkavállalásba, tanulásba Európában, nem igazán értékelik ezeket az előnyöket. Ellenkezőleg: éppen a fiatalok tudják, hogy mit veszíthetnek, mert ők azok, akik rendszeresen járnak Európában – jelentette ki a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke. Hozzátette: a MIÉRT és az RMDSZ meg tudja szólítani a fiatalokat az Európai Parlamenti választásokon. El tudjuk magyarázni nekik, hogy miért fontos megtartani, sőt bővíteni az eddig elért jogokat és lehetőségeket. Azt is el tudjuk nekik mondani, hogy egy fejlődő Erdélyért dolgozva lehetővé tehetjük számukra a visszatérést, hogy a jövő nemcsak a kivándorlásban, hanem a hazatérésben is vannyomatékosított.

Fontosnak tartotta azt is megemlíteni: az RMDSZ ma sokkal fontosabb és láthatóbb nemzetközi szinten van, mint ezelőtt két évvel, a MIÉRT-nek pedig alelnöke van az Európai Néppárt ifjúsági szervezetében.

A küldöttgyűlésen Faragó Péter megyei elnök tartott politikai beszámolót, majd nevesítették a kongresszusi jelölteket a jövő évi tisztújításokra