Olyan régiókra van szükség, amelyeket az emberek magukénak éreznek

2014.05.04. | Maros , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Olyan régiókra van szükség, amelyeket az emberek magukénak éreznek

Fotó: Szőcs Lehel

Harmadik alkalommal, Székelyföld egy és oszthatatlan mottóval szerveznek Székely Majálist Makfalván. Május 3-án, szombaton a Ziegler kertben egésznapos rendezvénysorozat várta a helyieket. 

A makfalviak ünnepségén Sógor Csaba európai parlamenti képviselő is részt vett. Márton Zoltán, Makfalva polgármestere elmondta: a rendezvény mottója a romániai régiósításra próbálja felhívni a figyelmet, és remélhetőleg az üzenet Bukarestbe is eljut. "Nem csupán Bukarestben mondtuk el, hanem Brüsszel figyelmét is felhívtuk arra, hogy Erdélyben olyan régiókat akarnak létrehozni, amelyek felszabdalják a történelmileg, kulturálisan és gazdaságilag, az emberek kollektív tudatában egy régióba tartozó területrészeket” – fogalmazott a téma kapcsán Sógor Csaba. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje hangsúlyozta: a Szövetség képviselői továbbra is ki fognak állni amellett az elképzelés mellett, hogy Romániában olyan régiókat kell létrehozni, amelyek természetes módon, a történelem folyamán, szervesen jöttek létre, hiszen Románia esetében azonosíthatók ezek a régiók.  ,,Meggyőződésem, hogy olyan régiókra van szükség ebben az országban, amelyeket az emberek magukénak éreznek” – fejtette ki Sógor Csaba, aki azt is hozzátette: ezt a témát rajtunk kívül senki sem fogja hitelesen képviselni Brüsszelben, ezért is rendkívül fontos, hogy megmaradjon az európai parlamenti képviseletünk.

 

,,Politikai képviseletünkért nekünk, erdélyi magyaroknak együtt kell megküzdenünk. Legközelebb, május 25-én a brüsszeli magyar érdekvédelemért küzdünk” – hangsúlyozta az ünnepségen Brassai Zsombor, a Maros Megyei RMDSZ elnöke, majd a választásokon való részvételre buzdította a jelenlévőket. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.