Összefogásra van szükség – falujárás Gelencén

2012.12.02. | Kovászna , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Összefogásra van szükség – falujárás Gelencén

Olosz Gergely szenátor- és Fejér László Ödön képviselőjelölt Kézdi-Orbaiszék egyik legnagyobb településére, Gelencére látogattak december elsején délelőtt.

A kampánycsapatot a falu bejáratánál levő székelykapunál egy fogat várta, amelyen a helybeli zenészek már javában húzták a vidám nótákat. A jelölteket a nagyszámú helybeli mellett Cseh József polgármester, Csákány Attila alpolgármester, több volt és jelenlegi önkormányzati képviselő kísérte végig a településen. Olosz Gergelyt és Fejér László Ödönt a legendás székely vendéglátás íratlan szabályai szerint fogadták, a házi finomságok kínálása és kóstolása közben pedig szó esett a mindennapokat végigkísérő problémákról, a gelenceiek elmondták panaszaikat és elvárásaikat is tudatták az RMDSZ politikusaival.

Szombat este Gelence központjában is lángra lobbant az első adventi gyertya a település lakói jelenlétében. Fülöp László segédlelkész a tudatos ünnepvárásra szólította fel az egybegyűlteket, majd Böjte Csaba atya ez alkalommal írt levelét Papp Nóra tolmácsolta. A gyertyagyújtást vidám hangulatú nótaest követte, amelyen Olosz Gergely RMDSZ-es szenátorjelölt és Fejér László Ödön képviselőjelölt, valamint Tamás Sándor megyetanácselnök is jelen volt.

Miután mindenki kézbe vehette az idén novemberben megjelent Háromszéki daloskönyvet, a település polgármestere, Cseh József üdvözölte a jelenlévőket, és arra biztatta Gelence polgárait, hogy december 9-én az RMDSZ jelöltjeit keressék a szavazólapokon, bízva abban, hogy a jövőben folytatni fogják a megkezdett munkát, és aktívan részt vesznek majd a település életében.

A helyi Zernyealja néptánccsoport fellépése után elsőként Fejér László vette át a szót, aki meleg szívvel köszöntötte a község lakosait, hiszen gyermekként a nyarakat Gelencén és Haralyban töltötte. Kijelentette, hogy Bukarestben meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy a háromszéki települések tovább fejlődjenek, valamint hogy elősegítse a mezőgazdászok megfelelő támogatását, hogy új munkahelyek jöjjenek létre a környéken élők számára.

Olosz Gergely az elkezdett munkára, a fejlesztésekre hívta fel a hallgatóság figyelmét, melyeket csak akkor lehet folytatni, ha erős csapattal, közösen dolgoznak a tervek megvalósításáért megyei és országos szinten egyaránt. „Ehhez pedig összefogásra van szükség, hogy békében és boldogságban tudjunk mi, székelyek itthon élni, megélni” – hangsúlyozta a szenátorjelölt. Nem mulasztotta el ugyanakkor kiemelni a hagyományőrzés fontosságát sem: ahogyan Tamás Sándor megyei tanácselnök nemcsak megyét népszerűsítő kiadványokkal, de saját szakácskönyvvel járult hozzá helyi értékeink megőrzéséhez, ő maga egy igényes kivitelezésű nótáskönyvvel érkezett. A virágmotívumos kis kiadvány kétségkívül nagy sikernek örvend, eddig minden településen érdeklődéssel fogadta mind a fiatal, mind az idősebb generáció.

A folytatásban a helyi dalárda és Szima Barbara kisdiáklány csengő hangja teremtette meg a hangulatot a nótázásra, majd Kovács Enikő és a sepsiszentgyörgyi Harai zenekar közreműködésével a népes közönség is hallatta a hangját. A házigazdák zsíros kenyérrel, kaláccsal és szíverősítővel kedveskedtek a vendégeknek, a vidám hangulatú est pedig nemzeti imáink eléneklésével ért véget.

Falujárás Székelypetőfalván

November 29-én és 30-án, Olosz Gergely Kovásznára  látogatott, ahol önkénteseivel csatlakoztak Thiesz János képviselőjelölt csapatához. A város utcái mellett bejárták a piacot is, ahol a helyi vásárosok és az odalátogatók gondjait probálták feltérképezni. Ezt követően a két jelölt a közigazgatásilag Zabolához tartozó Petőfalvát keresték fel november utolsó napján. A csapatot Both László, zabolai kultúrház igazgatója kísérte el körútjukon.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.