Összesítette az európai uniós gyakornoki lehetőségeket a MIÉRT

2017.02.28. | Ifjúság

Összesítette az európai uniós gyakornoki lehetőségeket a MIÉRT

A Magyar Ifjúsági Értekezlet és Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője közti sikeres együttműködési folyamat eredményeként újabb listával rukkolt elő a MIÉRT, amely az Európai Unió intézményeinél meghirdetett összes gyakornoki lehetőséget gyűjti egybe, ismertetve a legfontosabb kapcsolódó információkat. Kényelmes és egyszerű módja ez annak, hogy az érdeklődő fiatalok válogathassanak a lehetőségek közül, könnyen megtalálva a számukra legmegfelelőbbet.

„Rengeteg lehetőség nyílt meg az erdélyi fiatalok számára az európai uniós csatlakozás után, és fontos, hogy felhívjuk ezekre a lehetőségekre a figyelmet, hiszen ezáltal a fiatalok olyan tapasztalatokra tehetnek szert, amelyeket majd itthon is kamatoztathatnak” – hangsúlyozta Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke. Hozzátette: „ezen programok kapcsán sem győzöm kiemelni, hogy nem baj az, ha a fiatalok elmennek egy időre külföldre, ott próbálnak szerencsét, majd a megszerzett tapasztalatokat itthon, Erdélyben kamatoztatják, legyen szó vállalkozásfejlesztésről vagy a közösség építéséről.”

Egy hasonlóan remek lehetőség a fiatal vállalkozók számára például az Erasmus – fiatal vállalkozóknak határokon átnyúló csereprogram, amely az új vagy erre törekvő vállalkozóknak biztosít lehetőséget arra, hogy tapasztalt, más, a programban részt vevő országokban kisvállalkozást működtető vállalkozóktól tanulhassanak. A tapasztalatcsere a tapasztalt vállalkozónál való tartózkodás során valósul meg, amelynek segítségével az új vállalkozó szert tesz a kisvállalkozás működtetéséhez szükséges készségekre.

„Országos ifjúsági szervezetként kiemelten fontos számunkra, hogy segítsük a fiatalok karrierépítését és önmegvalósítását, hogy információkkal lássuk el őket a számos lehetőséget illetően,  mind itthon, mind pedig külföldön” – fogalmazott a MIÉRT elnöke.

A lista a gyakornoki lehetőségekkel és a hozzájuk kapcsolódó hasznos linkekkel a http://miert.ro/hasznos oldalon érhető el. Az Erasmus fiatal vállalkozóknak programról itt olvashatnak bővebben az érdeklődők: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=hu.