Öt település kapott vízszivattyút a megyei tanács támogatásával

2011.12.12. | Hargita
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Öt település kapott vízszivattyút a megyei tanács támogatásával

Hargita Megye Tanácsa 28 ezer lejt különített el a költségvetéséből öt vízszivattyú vásárlására, amelyet az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége (ISU Olt) csíkszeredai székhelyén adtak át öt település képviselőinek december 12-én.

Az eszközök a helyi önkéntes tűzoltók munkáját könnyítik meg Csíkszentmihályon, Galócáson, a Csíkkozmás községhez tartozó Lázárfalván, Tusnádon és Nagygalambfalván. Az eseményen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Gheorghe Pop ezredes, az ISU Olt parancsnoka. Borboly Csaba beszédében méltatta a tűzoltók, kiemelten a helyi önkéntesek tevékenységét, akik életüket kockáztatják embertársaik megsegítéséért, és reményét fejezte ki, hogy a most átadott berendezéseket minél kevesebb alkalommal kell majd használni.

– A jövőben is együttműködünk a Sürgősségi Esetek Felügyelőségével, és amennyire csak tudunk, költségvetésünkből továbbra is támogatjuk a helyi tűzoltókat, akik áldozatot vállalnak közösségükért – mondta a tanácselnök.

Gheorghe Pop ezredes megköszönte a megyei tanács anyagi támogatását, amelyet olyan településekre fordítottak, ahol a legnagyobb szükség volt rá. A jelenlévőknek bemutattak egy új, vegyi katasztrófa esetén és tűzszerészek számára használatos autót, amelynek a felszerelése alkalmas a két világháborúból megmaradt, fel nem robbant bombák hatástalanítására. Ugyanakkor bemutattak egy hordozható világítótornyot, amelyet két éve vásároltak ugyancsak Hargita Megye Tanácsa támogatásából, továbbá két SMURD készenléti autót is, amelyet az Egészségügyi Minisztérium programjából kaptak.

Öt település kapott vízszivattyút a megyei tanács támogatásával Öt település kapott vízszivattyút a megyei tanács támogatásával Öt település kapott vízszivattyút a megyei tanács támogatásával
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.