Otthontalan gyerekek számára épült befogadó központ Sepsiszentgyörgyön

2011.11.17. | Sepsiszentgyörgy , Szociális
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Otthontalan gyerekek számára épült befogadó központ Sepsiszentgyörgyön

Az otthontalan gyerekek számára épült befogadó központ Sepsiszentgyörgyön. Az épületet jól időzítve, a szélsőséges hideg beállta előtt adták át november 17-én, csütörtökön.

A sepsiszentgyörgyi ingatlan gyorsan készült el – közölte Vass Mária, a Kovászna Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője, aki rámutatott, májusban még zajlott a licitálási folyamat, és novemberben már birtokba vehették az elkészült központot. Az igazgatónő köszöntőjében elmondta: a Koldus és Királyfi nevet viselő befogadó központ értéke 316 ezer euró, amelyből 250 ezret Európai Uniós, valamint kormánytámogatásból fedeztek, a fennmaradó összeg a megyei tanács által nyújtott 60 ezer eurós támogatást jelenti, illetve ide tartozik a megyeszék által adományozott telek is.

Az emeletes épület 15 gyerek elhelyezésére alkalmas: a szobákban egyszerre 3 gyereknek jut hely. Az épület konyhával és több fürdőszobával is el van látva, van játszó és tévénéző szoba, illetve a leckeírásra is van lehetőség. Az épülethez udvar is tartozik, ahol a gyerekek kedvükre játszhatnak, sőt egy filegória is rendelkezésre áll, ahol jó időben a délutáni tevékenység folyhat.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta: „a megyei önkormányzat költségvetésének legnagyobb részét a szociális gondozásra fordítjuk. A hagyományos, székely faluközösségekben az emberek mindig gondoskodtak egymásról. Ma az összetettebb ellátási rendszerben is arra törekedünk, hogy mindenki, különösen a gyerekek számára legyen élhető Székelyföld”.

„A városban több beruházás is zajlik. Fontossági sorrendet nehéz lenne felállítani, ez az otthon abban segít, hogy a nehéz sorsú gyerekeknek ne kelljen koldulniuk – ezáltal két problémát egyszerre orvosol” – fogalmazott Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.