Óvoda a tanyavilágban - Átadták a felújított fenyőkúti intézményt

2011.11.30. | Hargita
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Óvoda a tanyavilágban - Átadták a felújított fenyőkúti intézményt

Nagyszámú érdeklődő jelenlétében avatták fel a felújított Csintalankodó óvodát november 30-án, a Korond községhez tartozó Fenyőkúton. A Hargita Megye Tanácsa támogatásával felújított intézmény avatóünnepségén Katona Mihály polgármester megköszönte a megyei tanácsnak, Borboly Csaba tanácselnöknek, valamint a helybélieknek a munkálatok megvalósításában nyújtott segítséget.

– Alig több mint két hónappal ezelőtt járt itt nálunk a megyei tanács elnöke, amikor a fenyőkúti iskolát avattuk. Akkor megígérte, hogy az óvoda felújítását is támogatni fogja. Most az óvodát avatjuk. Kívánom, hogy jöjjön hozzánk minél gyakrabban – mondta a polgármester.

Borboly Csaba egy székely zászlót, Hargita megye hivatalos lobogóját, valamint a Székelyföld címereit tartalmazó kifestőkönyveket és gyerekversköteteket ajándékozott az újonnan felújított intézmény vezetőjének.

– Ennek a falunak van jövője, úgy gondolom, az ilyen különlegesen szép táji környezetben lévő tanyavilágok vonzóak lehetnek a turisták számára. Azon munkálkodunk, hogy az itt előállított termékeknek is minél nagyobb piacot tudjunk biztosítani, és a turizmusnak, valamint a helyi termékeknek köszönhetően az itt élő családok megtalálják számításaikat – jelentette ki a tanácselnök.

Az átadó az óvodások és a kisiskolások ünnepi műsorával ért véget. Hargita Megye Tanácsa 20 ezer lejjel támogatta az óvoda felújítását