Péter Ferenc: az elkövetkező időszak prioritása a reptér és a hulladéktározó körül kialakult helyzet megoldása

2016.07.21. | Maros , Önkormányzatok

Az elmúlt egy hónapban elkezdtük azt a folyamatot, amely a Maros Megyei Tanács és a  hatáskörébe tartozó intézmények feltérképezését tűzte ki célul. Felállítottunk egy prioritási listát azokról a problémákról, amelyeket rövid és hosszabb távon fogunk kezelni. Célunk a már elkezdett projektek befejezése, valamint a reptér és a hulladéktárolás körül kialakult gondok mielőbbi megoldása” – fogalmazott Péter Ferenc, az RMDSZ Maros Megyei Tanácsának elnöke július 21-én, csütörtök délelőtt a Kultúrpalotában tartott sajtótájékoztatón.

A megyei tanácselnök kifejtette, hogy az elkövetkező időszakban az általa vezetett intézménynek mielőbb megoldást kell találnia a megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer működtetésére, valamint a reptér személyszállítási engedélyének meghosszabbítására, ez utóbbi augusztus hónap folyamán lejár. „Marosvásárhely egy olyan repteret tudhat magáénak, amely rengeteg potenciállal rendelkezik, és azokat ki kell használnunk, hiszen a régióban az egyetlen olyan reptér, amelynek van lehetősége a bővítésre a teherforgalom szempontjából” – mutatott rá Péter Ferenc tanácselnök, majd hozzátette, hogy augusztus elejétől Peti András tölti be a reptér igazgatói tisztségét, amelyet nemrég versenyvizsgával nyert el, majd azt követően a reptérrel együttműködve dolgozzák ki a rövid és hosszú távú stratégiát.

Péter Ferenc elmondta, hogy a jelenlegi EU-s költségvetési ciklusban az a terve, hogy maximálisan lehívja a megye fejlesztésére elérhető összegeket.

A sajtótájékoztatón említést tett a MotorParkról is, amelynek befejezését is prioritásként kezeli az elkövetkező időszakban, tekintettel arra, hogy az turisztikai szempontból is fontos a megyében.

Úgy gondolom, hogy Maros megyét csak akkor tudjuk ráállítani a fejlődési pályára, amennyiben részleteiben sikerül minden problémát és hiányosságot feltérképezni, illetve megvalósítjuk az emberek által megfogalmazottakat és elvárásokat. Azt szeretném, ha a Maros Megyei Tanácsra mindenki úgy gondolna, mint arra az intézményre, ahol meghallgatást és támogatást nyer minden kérés” – fogalmazott a tanácselnök.

A sajtótájékoztatón Péter Ferenc bemutatta a kabinetjében dolgozó munkatársakat: Kozma Mónikát, Lukács Katalint és Kelemen Atilla Mártont.