Politizálás a keresztény értékek jegyében

2012.11.13. | Parlamenti választások , Gyergyó terület , Egyházügyek

Politizálás a keresztény értékek jegyében

A keresztény értékek a politikában is ugyanolyan fontosak, mint az élet más területein – jelentette ki Moldován József képviselőjelölt a Kereszténydemokrata platform gyergyószentmiklósi szervezetének kerekasztal-beszélgetésén.

A Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom Gyergyó Területi Szervezete kerekasztal-beszélgetést szervezett Kereszténydemokrata értékek a politikában és a családbancímmel november 13-án, kedden, délelőtt 11 órától a Lázár panzióban. A rendezvény meghívottja Msgr. Darvas-Kozma József c. esperes, plébános és Moldován József képviselőjelölt volt.

A gyergyószentmiklósi szervezet elnöke, Eigel Tibor rövid bevezetőben ismertette a keresztény-demokrácia alapjait képező fogalmakat, és kiemelte, a választási küzdelem a keresztény értékek szerint a „győzzön a jobbik” elv alapján történik, tiszta küzdelemmel.

Darvas-Kozma József csíkszeredai c. esperes, a kereszténydemokrata mozgalom alelnöke a magyar kereszténydemokrácia eredetét ismertette, majd a keresztény értékeknek a jelenlegi politikai helyzetben való helyéről, és a szavazás, az állásfoglalás fontosságáról beszélt.

– A közömbösség a legnagyobb veszély ma Erdélyben, hiszen ennek a közömbösségnek van egy veszélye: ha rossz törvényeket hoznak, nincs joga a közömbös embernek kritizálni. A keresztény ember nem lehet közömbös, el kell mennie szavazni, és a lehető legjobb embert kell szavazatával erősítenie – fogalmazott a c. esperes, majd a magyarság megmaradásához szükséges alapvető jogokat összeszedte, és azok kiharcolását célként fogalmazta meg.

Moldován József a keresztény értékek mellett tett hitet beszédében, és kifejtette:

– Nem lehet egy nemzetnek jövője, ha nem ismeri és nem vállalja hagyományait és hitét, vallását.

A volt távközlési államtitkár elmondta, hogy kormányzati munkája alatt is a magyar közösség érdekeit tartotta szem előtt a gyermekként otthonról hozott keresztény értékrend alapján.

A képviselőjelölt a közömbösség felszámolása mellett az összefogás fontosságát emelte ki.

– Aki a nemzeti egység ellen dolgozik, a közösség ellen vét, és a magyarság megmaradását kockáztatja saját, önző érdekei miatt – hangsúlyozta a jelölt –, én azonban bízom benne, hogy a magyarság bölcsen fog dönteni a választás napján, ahogy eddig sem hagyta magát megtéveszteni.