Rangsorolta a megyei tanácsosjelölteket az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezete

2016.04.08. | RMDSZ , Önkormányzati választások , Udvarhelyszék

Április 7-én, csütörtökön tartotta választmányi ülését az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezete, ahol fő napirendi pontként szerepelt az udvarhelyszéki megyei tanácsosjelöltek bemutatkozása és rangsorolása. Az 57 személy jelenlétében zajló választmányi ülést házigazdaként Dr. Verestóy Attila szenátor, a területi szervezet elnöke köszöntötte, aki az hangsúlyozta: igazi eredményeket csak elkötelezett emberek munkájával lehet elérni.

Van mit visszanyernünk, van mit teljesíteni és van miért küzdenünk. Ezt a küzdelmet csak akkor tudjuk véghezvinni, ha összefogunk, hiszen összetartozunk, közösen vagyunk felelősek gyermekeink, unokáink jövőjéért és ezt csak az összefogás jegyében tudjuk teljesíteni. A magyarság fejlődéséért szükségünk van erős önkormányzatokra, egy markáns parlamenti képviseletre és kormányzati erőre” – fejtette ki a szenátor.

Az ülésen jelen volt Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének és Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki beszédében összegezte az elmúlt négy évet, melynek sikerei „nem valósulhattak volna meg csapatmunka nélkül. Ezt a munkát a továbbiakban is folytatni kell, hiszen az emberek azt várják el tőlünk, hogy legjobb tudásunk szerint végezzük el a ránk bízott feladatokat. Olyan megyei tanácsosokra van szükség, akik tudnak együtt dolgozni, akarnak tenni a megye fejlődéséért odafigyelve az egyházakra, a lakosságra és a békére.”

A március 18-i határidőig összesen 15-ön adták le a megyei tanácsosi jelöléshez szükséges dokumentációikat az RMDSZ területi szervezeténél.

A titkos szavazás útján kialakult választmányi döntés értelmében az első nyolc megyei tanácsosjelölt térségenként a következő: Incze Csongor – Székelyudvarhely, Kolumbán Dávid – Székelykeresztúr térség, Bíró Barna-Botond – Homoródmente, Derzsi Zoltán – Sóvidék, Berde László – Hegyalja, Sebestyén Csaba – Székelyudvarhely, Sándor György – Küküllőmente, Rátz István – Székelykeresztúr.

A további nyolc helyre a választmány felhatalmazása alapján az RMDSZ Udvarhelyszéki Elnöksége nevesít megyei tanácsosjelölteket. A Hargita megyei RMDSZ-tanácsosi lista végleges rangsorolásáról a Hargita Megyei Egyeztető Tanács dönt a Csík, Gyergyó, Udvarhely térségek által elfogadott algoritmus alapján.