Részvétnyílvánítás

2011.12.05. | Szilágy , Részvétnyilvánítás

Deák László, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének alapító tagja, volt ügyvezető elnöke elhunyt, mielőtt betöltötte volna 69. évét.

Deák László mérnök 1971-től dolgozott Zilahon a megyei tervezőintézetben.

1989 után tevékeny szerepet vállalt a magyarság érdekképviseletében, 1993-94 között az RMDSZ megyei szervezetének alelnöke, 1993-2006 között a zilahi szervezet alelnöke volt. 1995-1997 között a Megyei Küldöttek Tanácsának elnöke, majd 1999-től a megyei szervezet ügyvezető elnöke, és 2000-től SZKT-tag volt egészen 2009-ig.

Közéleti tevékenységét 1992-1996 között a város tanácstagjaként, 2000-2008 között pedig megyei tanácsosként fejtette ki. Eközben az RMDSZ szenátorának irodavezetője volt 1999-2004 között. 2004-ben nyugdíjba vonult, de nem hagyott fel érdekvédelmi tevékenységével.

Közéleti tevékenységéhez tartozik, hogy tagja volt a Szilágy Társaságnak, a Pro Zilah Egyesületnek, a Pro Szilágyság Egyesületnek, illetve az EMKE-nek.

Távozásával a közösség érdekében tevékeny, és mindenből részt és szerepet vállaló személyiséget vesztett az érdekvédelem Szilágy megyei magyarsága.

Őszinte részvétünk enyhítse a gyászoló család és közösség fájdalmát.

Az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének nevében:

Seres Dénes képviselő
Az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke