RMDSZ: feloldottuk a lelkészi hivatalok és bizonyos beltelkekre fizetett aránytalan adókötelezettségét

2017.04.19. | Képviselőház

Jelenleg az adóügyi törvénykönyv úgy intézkedik, hogy bármilyen kategóriába besorolt belterületi parcella első 400 négyzetmétere után a beépített területnek megfelelő adószintet kell fizetnie a tulajdonosnak. A képviselőház ma elfogadta azt a módosítást, amely következtében ezt megszüntettük, így minden belterület után a besorolásnak megfelelő adószintet kell megfizetni ” – mutatott rá Erdei-Dolóczki István, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője, a parlament alsóházi pénzügyi bizottságának tagja azt követően, hogy a plénum megszavazta a Szövetség javaslatát.

Erdei-Dolóczki továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy a parlament mind amellett, hogy megszüntette az adótörvénykönyvben azt a kötelezettséget, amely értelmében eddig a belterületen levő 400 négyzetméternél nagyobb telkekre emelt adószintet fizettek, a  mai ülésén a lelkészi lakásokat is adómentesítette. „Egy újabb épületkategóriát adómentesítettünk az adóügyi törvénykönyvben ma a parlamentben, éspedig a lelkészi lakások ezentúl adómentességet élveznek, azt követően, hogy az RMDSZ törvénymódosító-javaslatot dolgozott ki a lelkészi lakások adókötelezettségének feloldása céljából.”