RMDSZ: megszavaztuk a közalkalmazottak, az egészségügyben és tanügyben dolgozók béremelését

2015.11.11. | Képviselőház , Szenátus

A képviselőház plénuma november 11-én, szerdán szavazott arról a sürgősségi kormányrendeletről, amely 25 százalékkal emeli meg az egészségügyben és a tanügyben dolgozó személyek bérét, illetve 10 százalékkal a közalkalmazottak javadalmazását.

Kerekes Károly, az RMDSZ parlamenti képviselője elmondta, hogy a Szövetség képviselőházi frakciója megszavazta a törvénykezdeményezést, hiszen ezeken a területeken nagyon alacsony a bérezés. A Maros megyei törvényhozó továbbá rámutatott arra, hogy a kormány sürgősségi rendeletében nem szerepeltek a közalkalmazottak, viszont a szenátusban és a képviselőházban zajló viták során számos módosítást eszközöltek a törvénytervezetben, így kibővítették és a közalkalmazottak béremelését is belefoglalták.
A törvényhozó nehezményezte azt, hogy a kormány nem dolgozott ki egy olyan rendeletet, amely kizárólag a közalkalmazottak bérezésére vonatkozna, éppen ezért nem lehetett tovább halasztani ezen a területen dolgozó személyek bérezésének emelését is.