RMDSZ: szakmaiságot szorgalmazunk a szállításügyekért felelős intézményekben

2018.04.11. | Képviselőház

RMDSZ: szakmaiságot szorgalmazunk a szállításügyekért felelős intézményekben

Nem támogatta az RMDSZ képviselőházi frakciója az Országos Útügyi és Autópálya-társaság átszervezésére vonatkozó sürgősségi kormányrendeletet törvényre emelő tervezetét, tekintettel arra, hogy a Társaság átszervezése során nem veszik figyelembe a vezetők nevesítésére vonatkozó törvényes eljárásokat.

Benedek Zakariás, az RMDSZ szállításügyekért felelős szakembere elmondta, hogy a Szövetség indokoltnak tartja az Országos Útügyi és Autópálya-társaság két intézményre történő felosztását, hiszen a Társaság képtelen volt ellátni a nagy horderejű munkamennyiséget, azonban nem tudják támogatni azt a módszert, amely mentén kineveznék ezen intézmények vezetőit. „Amennyiben Románia abban érdekelt, hogy szállásügyeit rendbe tegye, akkor ezen intézmények vezetésére is hangsúlyt kell fektetnie: kontinuitásra és főleg szakmaiságra van szükség ezen a téren. Éppen ezért csak akkor van értelme az átszervezésnek, ha az intézmények élén jól felkészült vezetői testületek vannak, amelyek tagjai szakmai alapon, versenyvizsga által kerülnek tisztségbe.”