Seres Dénes: az erős önkormányzatok is eredménytelenek lehetnek egy erős parlamenti képviselet nélkül

2016.07.18. | Szilágy
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Seres Dénes: az erős önkormányzatok is eredménytelenek lehetnek egy erős parlamenti képviselet nélkül

Július 18-án, hétfő délelőtt az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezete Önkormányzati Tanácsának ülésén Seres Dénes képviselő, a Szövetség Szilágy Megyei Szervezetének elnöke ismertette az SZKT szombati ülésének határozatait. Hangsúlyozta a parlamenti választásokon való minél nagyobb arányú részvétel fontosságát, hiszen az erős önkormányzatok is eredménytelenek lehetnek egy erős parlamenti képviselet támogatása nélkül. Részletezte a kampány elemeit és az aláírásgyűjtés jelentőségét.

Az ülésen a helyhatósági választások után – az új helyzetnek megfelelően – megválasztották a testület négytagú elnökségét, amelyet az elkövetkezőkben Szilágyi Róbert István, a megyei tanács új alelnöke vezet. Alelnökök: Dombi Attila Sarmaság és Faluvégi Ferenc Kárásztelek polgármestere, titkára: Bogya Miklós, Kraszna új polgármestere. Az ülésen megválasztották a Partiumi Önkormányzati Tanácsban résztvevő 10 küldöttet és a Megyei Képviselők Tanácsában résztvevő 17 személyt.

Ugyancsak hétfőn a szervezet Állandó Tanácsa is ülésezett, ahol rögzítették a parlamenti választások előkészítésének módját és menetrendjét. A testület döntése szerint nem előválasztáson, hanem a Megyei Képviselők Tanácsa titkos szavazással rangsorolja a jelölteket. Ennek lebonyolítására öttagú bizottságot választott az állandó tanács, amelynek tagjai Szilágyi Róbert István, Kovács Irénke, Lakatos Sándor, Simonfi Mária és Demyen István. A képviselői vagy szenátori tisztségre július 19-től augusztus 19-e 12 óráig lehet benyújtani az SZKT-határozat szerinti iratokat. Megyei szinten ezekhez minden jelölt egy helyi szervezet ajánlását vagy 400 személy aláírásával igazolt támogatói ívet kell mellékeljen. Az MKT augusztus 26-án délután 16 órától ülésezik, és rangsorolja a jelölteket.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.