Seres Dénes: mielőbb folyósítani kell az Országos Vidékfejlesztési Program által kifizetendő összegeket

2015.06.12. | Képviselőház
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Seres Dénes: mielőbb folyósítani kell az Országos Vidékfejlesztési Program által kifizetendő összegeket

Politikai nyilatkozat formájában szólalt fel Seres Dénes, az RMDSZ Szilágy megyei parlamenti képviselője június 11-én a Parlament plénuma előtt, hangsúlyozva: Románia 2015-ig kötelezte el magát arra, hogy az önkormányzatokban kivitelezi a vízhálózatok, valamint 2018-ig a szennyvízcsatornázási rendszer kiépítését célzó munkálatokat. Azonban ezekre a munkálatokra elkülönített összegeket nem utalták át az önkormányzatoknak, így azok nem tudták megkötni a szükséges szerződéseket.

Jelen pillanatban a vízhálózatok kiépítését és a szennyvízcsatornázást célzó munkálatok számos önkormányzatban le vannak állítva, hiszen az elmúlt években a Kormány nem biztosította a szükséges összegeket ezek befejezésére” – hívta fel a figyelmet Seres Dénes parlamenti képviselő.

A Szilágy megyei törvényhozó arra is kitért beszédében, hogy az Országos Vidékfejlesztési Programban komoly összegeket különített el az államkasszából a Kormány: „2014-ben 1.871.811 ezer lejt, valamint 2015-ben 1.450.000 ezer lejt különített el. Elfogadhatatlan az a tény, hogy az önkormányzatok által elkezdett munkálatok stagnálnak, mert a szakminisztérium nem utalja az összegeket. Mielőbb orvosolni kell ezt a helyzetet, annak érdekében, hogy a megkezdett munkálatokat és a vállalt kötelezettségeket mielőbb befejezzék.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.