Seres Dénes: nem feledkezhetünk meg azokról, akik egy életen át becsülettel dolgoztak családjaik megélhetéséért

2016.11.05. | Szilágy , Parlamenti választások

„Mindenki megérdemli a méltányos nyugdíjat és a megfelelő egészségügyi ellátást” – szólalt fel Seres Dénes parlamenti képviselő november 4-én Zsibón, a helyiek számára szervezett találkozón, ahol kiemelte: „az RMDSZ célkitűzése, hogy minden becsülettel dolgozó magyar embernek legyen biztos nyugdíja, ezért mi azt javasoljuk, hogy az állam biztosítsa a nyugdíjak értékállóságát mindenki számára. Erdélyben, a Szilágyságban akkor van jövő, ha nem feledkezünk meg azokról, akiknek jelenünket köszönhetjük.”

A RMDSZ helyi szervezetének küldöttei, egyházfők és civil szervezeti tagok számára szervezett találkozón Végh Sándor a minimálbér növelésének fontosságáról számolt be: az erdélyi magyarok közül ma sokan a szegénység határán élnek, sajnos negyedmillió ember él Erdélyben minimálbérből. Nem elfogadható, hogy valaki ne tudja eltartani családját a keresetéből, ezért a minimálbér jelentős emelését javasolják, 4 év alatt 1250 lejről 2000 lejre. Egy ilyen intézkedés több mint negyedmillió erdélyi magyar számára jelent könnyebb mindennapokat, biztos megélhetést.

A Szilágyság vidéki településein nagyon sok idős ember mezőgazdasági tevékenységgel egészíti ki mindennapi kenyerét. Az RMDSZ számára elsődleges cél a kis és közepes gazdaságok fejlődése, a vidéki családok létbiztonságának megteremtése. Azért dolgozunk, hogy a gazdák – fiatalabbak és idősek egyaránt – meg tudják őrizni földjeiket saját maguk és a közösség számára” – emelte ki Seres Dénes.

Az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének képviselői november 5-én Ketesdre látogatnak.