Seres Dénes: olyan Szilágyságot, olyan Erdélyt akarunk építeni, ahol a közösség jogai mellett a családok jóléte is biztosított

2016.11.03. | Parlamenti választások , család

„Nagyon fontos számomra, hogy családjainkat biztonságban tudjuk, és ehhez jól jövedelmező munkahelyekre van szükség. Olyan környezetet kell teremtenünk, ahol nyugodtan lehet gyermekeket nevelni, ugyanakkor arra is oda kell figyelnünk, hogy az időskor is békében, biztonságban és jólétben teljen” – mutatott rá Seres Dénes parlamenti képviselőjelölt november 2-án, szerdán a Varsolcon, majd Szilágyperecsenben szervezett Helyi Küldöttek Tanácsának bővített ülésén, amelyen részt vett Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke is.

Nem lehet sem a szilágysági, sem az erdélyi magyar közösség elég erős, ha tagjai nélkülözésben élnek. Az RMDSZ kiemelt figyelmet fordított korábban is és fordít a jövőben is az anyagi biztonság kérdésére, mert Erdélynek akkor van jövője, ha az erdélyi magyar fiatalok itthon találják meg boldogulásukat. Olyanná kell a Szilágyságot, Erdélyt alakítanunk, ahonnan a fiatalok nem elvándorolnak, hanem ahova visszatérnek, ahol szívesen alapítanak családot, és könnyen találnak munkát tanulmányaik befejezése után” – fejtette ki az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének elnöke.

A találkozók alkalmával Végh Sándor szenátor kiemelte: „megmaradásunk egyik pillérét kultúránk és hagyományaink megőrzése jelenti, a másik pillérét viszont a gyermekvállalás teremti meg. Abból adódóan, hogy ma a gyermekvállalás nem könnyű feladat, családi adókedvezmények bevezetéséért is fogunk dolgozni 2020-ig, ezáltal is segítve az erdélyi, a szilágysági családokat boldogulásukban. A családi adózás forradalmat jelenthet az adórendszerben, ugyanakkor megteremti a gyermekvállalás feltételeit. Olyan adózást szorgalmazunk, ahol a dolgozó családok a gyermekek számával növekvő jövedelemadó-kedvezményben részesülnek. Ez két gyermek után 4, három gyermek után 6, négy gyermek után 8 százalék jövedelemadó-kedvezményt jelentene. Egy ilyen intézkedés ma 155 000 magyar családot érintene Erdélyben.