Seres Dénes: tudatosan kell dolgoznunk a kultúránk, hagyományaink, épített örökségeink megőrzéséért

2016.11.10. |

Seres Dénes parlamenti képviselő, Végh Sándor szenátor és Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke november 9-én, szerdán Szilágysámsonba, Mocsolyára, majd Szilágyballára látogatott el, ahol a Helyi Küldöttek Tanácsának bővített találkozójára került sor.

Seres Dénes, az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének elnöke felszólalásaiban kiemelte: „felelősek vagyunk egymásért, a jövő generációjáért, ezért tudatosan kell dolgoznunk a kultúránk, hagyományaink, épített örökségeink megőrzéséért. Ez csak akkor valósulhat meg, ha meg tudunk maradni egy élettel teli, erős közösségnek.”

„Határozott elképzeléseink vannak a következő négy évről, mert a tudatos tervezés alapfeltétele céljaink megvalósításának. Biztonságban akarjuk tudni a magyarokat, ezért az 1918-as gyulafehérvári nagy egyesülés 100 éves évfordulóján az akkori ígéretek betartását kérjük” – fejtette ki Végh Sándor, majd hozzátette: új etnikumközi szerződést ajánl az RMDSZ a román népnek, amely tartósan biztosítja a békés román−magyar együttélést és azt, hogy magyarként méltósággal élhessünk Romániában.

Seres Dénes zárásként hangsúlyozta: „új alkotmányt akarunk, amely államalkotó tényezőként ismeri el a romániai, erdélyi, szilágysági magyarságot.”

Az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezete november 10-én Kisdobára, Nagydobára, Vérvölgyre, Szilágyszentkirályra, Nagymonba, Szilágyfőkeresztúrra és Szilágygörcsönbe látogat el.