Sikeres aláírásgyűjtés Hunyad megyében

2014.03.20. | Hunyad , európai parlamenti választások

Sikeres aláírásgyűjtés Hunyad megyében

Csütörtökön adta le az RMDSZ Hunyad megyei szervezete a Szövetség főtitkárságára az európai parlamenti választáson való indulást támogató aláírásokat – tájékoztatott Winkler Gyula megyei elnök. Hunyad megyének 3100 aláírást kellett összegyűjteni, a határidő előtt azonban 6465-en látták el kézjegyükkel a támogatási íveket.

,,Sokkal nagyobb jelentősége volt Hunyad megyében az aláírásgyűjtésnek, mint egy adminisztratív feladat elvégzése. A támogatói aláírások tulajdonképpen nemcsak a választáson való indulást biztosítják, hanem azt is jelzik, hogy itt, Dél-Erdélyben, a Hunyad megyében élő magyar emberek támogatják az RMDSZ munkáját. Köszönöm mindazoknak az önkénteseknek, RMDSZ tisztségviselőknek, különösen a fiataloknak, akik az elmúlt hetekben nemcsak az aláírásokat gyűjtöttek, hanem beszámoltak az embereknek munkánkról, eredményeinkről, ismertették célkitűzéseinket, az európai parlamenti képviselet jelentőségét. Közösségünk tagjai tisztában vannak azzal, hogy az erdélyi magyar emberek érdekeit Brüsszelben az erdélyi magyar politikusok tudják a legmegfelelőbben képviselni” – mondta el Winkler Gyula, aki az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelölt-listáját vezeti.

Hunyad megyében több mint hetvenfős önkéntes csapat gyűjtötte az aláírásokat, húszan közülük a Hunyad Megyei Magyar Ifjúsági Tanács, a HUMMIT szervezésében, a fiatalok Déván, Vajdahunyadon, Petrozsényban és Lupényban jártak aláírást gyűjteni. Hunyad megyében folytatják az aláírásgyűjtést és az ehhez kapcsolódó, az európai parlamenti választásokról szóló tájékoztató kampányt is.