Sikeres évet zárt az Erdély Kupa

2011.12.05. | Ifjúság

Sikeres évet zárt az Erdély Kupa

A kolozsvári Báthory István Líceum nyerte a fiúk versenyét, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium csapata pedig a lányok között bizonyult a legjobbnak az erdélyi magyar líceumok kosárlabda tornáján, amely az elmúlt hét végén zajlott Kolozsváron. Az Erdély Kupa keretén belül megszervezett versenyt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatta.

Grabán Zsolt főszervező értékelésében a két főtámogató által nyújtott segítséget hangsúlyozta. Mint mondta, e nélkül lehetetlen lett volna idén is megszervezni ezt, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő versenyt. „Sajnos nem vettünk sokan részt a torna előkészületeiben, akik azonban bármilyen szinten bekapcsolódtak a munkába, szívvel-lélekkel tették azt. Külön köszönetet kell mondanom mindenkinek: a résztvevő csapatoknak, akik igazi profikként készültek, edzőiknek, tanáraiknak, akik fáradtságot nem kímélve rendszeresen dolgoztak tanítványaikkal, a kolozsvári Báthory István Líceum közössége pedig igazi házigazdának bizonyult. Nem feledkezhetünk meg főtámogatóinkról sem, az RMDSZ Főtitkárságáról és a Communitas Alapítványról sem, akik anyagi segítsége nélkül nem is gondolkodhattunk volna a verseny lebonyolításában” – fogalmazott Grabán Zsolt.

A 12 csapat, több mint 120 diák, szülők, lelkes szurkolók részvételével zajló verseny végén az alábbi sorrend alakult ki.

Lányok versenyében:

I.    hely : Salamon Ernő Gimnázium – Gyergyószentmiklós
II.    hely : Apáczai Csere János Elméleti Líceum – Kolozsvár
III.    hely : Kölcsey Ferenc Főgimnázium – Szatmárnémeti
IV.    hely : Bolyai Farkas Elméleti Líceum – Marosvásárhely
V.    hely : Németh László Elméleti Líceum – Nagybánya

Fiúk versenyében:

I. hely: Báthory István Elméleti Líceum - Kolozsvár
II. hely: Áprily Lajos Főgimnázium - Brassó
III. hely: Salamon Ernő Gimnázium - Gyergyószentmiklós
IV. hely: Bolyai Farkas Elméleti Líceum - Marosvásárhely
V. hely: Kölcsey Ferenc Főgimnázium - Szatmárnémeti
VI. hely: Németh László Elméleti Líceum - Nagybánya
VII. hely: Csíki Gergely Főgimnázium – Arad

Megválasztották a torna legjobb játékosait is: a fiúk között Reider Szilárd, a Báthory István Líceum csapatának tagja, a lányoknál Bakos Anikó, a nyertes Salamon Ernő Gimnázium játékosa bizonyult a legjobbnak.