Sikeresnek értékelték a Bihar megyei RMDSZ választási eredményét

2016.12.12. |

Sikeresnek értékelték a Bihar megyei RMDSZ választási eredményét

Hétfőn délben sajtótájékoztatón értékelte a Bihar megyei választási eredményeket Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei elnöke és Szabó Ödön ügyvezető elnök. Cseke Attila elmondása szerint a Bihar megyei RMDSZ megerősödött az elmúlt évek választási eredményeihez képest. Bihar megyében az RMDSZ szenátori listájára 51017 szavazat, ami 23,17 %-ot jelent, a képviselői listára pedig 50403 voks érkezett, ami 23,45 %-ot jelent. Ebből Nagyváradon előbbire 15876, utóbbira 15715 szavazat érkezett. Ezzel a szavazatszámmal Bihar megye a harmadik helyen áll az RMDSZ szavazatok tekintetében Hargita és Maros megye után.

„Ezen a szavazáson bebizonyosodott az, hogy az összefogás igenis sikert hoz. Az RMDSZ listáira leadott szavazatok alapján azt tapasztalhatjuk, hogy Hargita és Maros megyét követően a harmadik helyen állunk, 50 ezer szavazat fölötti eredménnyel. Ez az eredmény több mint valószínű, hogy két képviselői és egy szenátori mandátumhoz juttatja a bihari magyarságot. Köszönet illeti mindazokat, akik vették a fáradtságot és voksukkal támogatták az erős magyar képviseletet Bihar megyében is.” – nyilatkozta Cseke Attila a Bihar megyei RMDSZ elnöke.

Szabó Ödön ügyvezető elnök elsősorban megköszönte a jelölteknek, hogy kiálltak a Szövetség mellett. Megköszönte a történelmi magyar egyházak összefogását, amelyek egy-egy jelöltet delegáltak a Bihar megyei RMDSZ jelöltlistáira, illetve a kampánystáb tagjainak a munkáját.

„Pozitív kampányt folytattunk, hiteles jelölteket sikerült csatasorba állítani, sikerült megállapodásra jutni a történelmi magyar egyházakkal, a civil szféra képviselőivel és nem utolsó sorban összefogás született a Magyar Polgári Párttal. Az országos eredmények azt bizonyítják, hogy a helyhatósági választások után Bihar megyében létrejött PSD-ALDE-RMDSZ koalíció jó döntés volt és életképes” – mondta Szabó Ödön újraválasztott képviselő.