SMURD-központot avattak Sarmaságon

2017.04.23. | Szilágy
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


SMURD-központot avattak Sarmaságon

„Ma, április 23-án avattuk fel ünnepélyes keretek között a sarmasági SMURD-központot, amely nem csak a községünk településeit, a környező községeket is kiszolgálja. Egy mentőautó áll a rendelkezésre, és három személy gondoskodik arról, hogy a mentőszolgálat a nap 24 órájában működhessen” – nyilatkozta Dombi Attila, Sarmaság község polgármestere, továbbá kiemelte: bíznak abban, hogy a mentőszolgálat hasznos lesz Sarmaság község mellett a többi település számára is: Szatmár megyében Alsószoporig nyúlik át a tevékenységük, emellett Szilágy megyében Nagyderzsida, Szilágykövesd, Kárásztelek, Krasznahídvég, Szilágysámson és Baksa községek településeit látják el.

Dombi Attila elmondta, Sarmaság községben a mentőállomás a Falu-ház mellett, a Hársfa utca 72. szám alatt, a régi kultúrház helyén található, ugyanitt közel 20 éve működik önkéntes tűzoltó szolgálat is. „Alkalmazásunkban öt tűzoltó és egy sofőr van, emellett további 30 önkéntes tűzoltó segíti a tűzoltóállomás működését. Ennek köszönhetően a mentőszolgálat elkészüléséhez a garázsunk már meg volt, csak át kellett alakítani, amelynek megvalósulásában a Szilágy Megyei Tanács támogatott 100.000 lejjel. Az idén szeretnénk még egy garázst építeni, hogy a mentőautónk mellett a három tűzoltóautónk is tető alatt lehessen”.

A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták a mentőszolgálat létrejöttét, továbbá külön méltatta azt a megtiszteltetést, hogy a számos meghívott mellett az avatóünnepségen jelen volt Raed Arafat, a mentőszolgálat megalapítója és vezetője és Dragne Daniel-Marian, az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) vezetője is. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.