Sógor Csaba Aradon: Romániában és az Európai Unióban is látniuk kell azt, hogy megkerülhetetlenek vagyunk

2014.05.10. | Arad , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Sógor Csaba Aradon: Romániában és az Európai Unióban is látniuk kell azt, hogy megkerülhetetlenek vagyunk

Fotó: Szőcs Lehel

"Mindig kell időt szakítanunk arra, hogy együtt legyünk, hogy ünnepeljünk. Az erdélyi magyar közösség identitásának megőrzésében jelentős szerepet játszanak azok a rendezvények, amelyek összetartozásunkat erősítik” – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Sógor Csaba az Aradi Magyar Majális részvevőit.

Szombaton, május 10-én tizenharmadik alkalommal gyűltek össze a városligeti gokart-pályán az aradi magyarok, hogy egy egésznapos rendezvény során különböző szabadtéri eseményeken, ügyességi vetélkedőkön vegyenek részt. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje kampánykörútja részeként érkezett a majálisra, ahol a bográcsos főzőverseny zsűrijét erősítette.

 

Az aradi magyar közösséggel való találkozás alkalmából Sógor Csaba elmondta: azt az erőt kell május 25-én is felmutatnunk, amit most itt látni lehet.  "Aki eljön erre a rendezvényre, azt gondolja majd, hogy annyi aradi magyar van, ahányan most itt jelen vagyunk. Május 25-én is annyian leszünk, ahányan elmegyünk választani. Romániában és az Európai Unióban is látniuk kell azt, hogy megkerülhetetlenek vagyunk” – hangsúlyozta az RMDSZ EP-képviselőjelöltje. Sógor Csaba rámutatott: az aradiak pontosan tudják, hogy mekkora befolyással volt az életükre az uniós csatlakozás, hiszen a határok jelentősége nagyban csökkent, a várható schengeni csatlakozással pedig ez a folyamat ki fog teljesedni. A jövő a régiók Európájáé, Románia határmenti régióinak pedig kulcsszerepet kell vállalniuk a határokon átívelő együttműködések erősítésében.

 

Sógor Csaba szombati Arad megyei körútja során ellátogatott a pécskai piacra és a helyi magyar iskola vezetőségével is találkozott. Bekapcsolódott az arad-gáji katolikus templomban szervezett Gizella-napi felolvasásba, valamint helyi egyházi vezetőkkel Európai Uniós témákról értekezett. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.