Sógor Csaba Hunyad megyében: a gazdasági válság megtanított arra, hogy vissza kell állítani a munka becsületét

2014.05.09. | Hunyad , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Sógor Csaba Hunyad megyében: a gazdasági válság megtanított arra, hogy vissza kell állítani a munka becsületét

Fotó: Szőcs Lehel

"Nekünk kisebbségben élő közösségeknek kétszer annyit kell tudni, hogy a hazai munkaerőpiacon megfeleljünk. Olyan képességekkel kell rendelkeznünk, hogy fel tudjuk venni a versenyt a többségben élőkkel” – mondta Sógor Csaba Hunyad megyei körútja során, ahol foglalkoztatás-politikai kérdésekről értekezett. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje május 8-án, csütörtökön Szászvárosba, Vajdahunyadra, Pusztakalánra és Petrozsényba is ellátogatott. Sógor Csaba hangsúlyozta: Európa számára kihívást jelent a növekvő munkanélküliség orvoslása, hiszen vannak országok, ahol az ifjúság körében is kiemelkedő az álláskeresők száma. 

"A gazdasági válság számos dologra megtanított bennünket. Első körben is vissza kell állítani a munka becsületét, nem csupán diplomásokra, hanem kétkezi szakmunkásokra is egyaránt szükségünk van. A munkaerőpiacon nem csak a fiataloknak van helyük, hanem az időseknek és a fogyatékkal élőknek is, mert mindnyájan hasznos tagjai tudnak lenni a társadalomnak, ha adottak hozzá a megfelelő feltételek” – magyarázta az EP-képviselő. Hozzátette: az oktatás és az egészségügy fejlesztése mellett a kis- és középvállalkozásokat kell segíteni abban, hogy versenyképesek legyenek és ösztönözni kell a vállalkozói kedvet. Az Európai Bizottság vállalkozásfejlesztési programja, a Vállalkozás 2020 Akcióterv (Entrepreneurship 2020 Action Plan) is ezt fogalmazza meg.

 

Sógor Csaba hangsúlyozta: ma már a határmenti vidékeken élő románok is igyekeznek a magyar nyelvet megtanulni, mert azt látják, hogy ezáltal újabb üzleti és munkalehetőségek nyílnak meg előttük. ,,Az Európai Unió azért fontos számunkra, mert megtanít bennünket arra, hogyan tudjunk versenyképesek maradni a Nyugattal, továbbá számos programmal segíti a külföldi tapasztalatcserét” – fejtette ki az RMDSZ EP-képviselőjelöltje, aki arra biztatta a Hunyad megyeieket, hogy vegyenek részt a május 25-i választásokon és támogassák azt a célkitűzést, hogy a romániai magyarság foglalkoztásügyi problémáira is európai válaszok születhessenek.  

 

Sógor Csaba Hunyad megyében Sógor Csaba Hunyad megyében Sógor Csaba Hunyad megyében
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.