Soós Zoltán: a civil szervezeteket partnerként kell kezelje az önkormányzat

2016.05.20. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Soós Zoltán: a civil szervezeteket partnerként kell kezelje az önkormányzat

„A civil szervezetek fontos szerepet játszanak egy-egy település, közösség életében. Tevékenységük által jobb életkörülményeket biztosítanak a város lakosainak, ezért elismerést és nagyobb figyelmet érdemelnek” – nyilatkozta Soós Zoltán független polgármesterjelölt. Hozzátette, városvezetőként javítani szeretné a civil szervezetek és önkormányzat kapcsolatát.

„A civil szervezetek szakmai tapasztalatát szeretném Marosvásárhely javára fordítani, ezért egy árnyékönkormányzat kialakítását ösztönzöm. Ennek a szakmai testületnek az lesz a feladata, hogy állást foglaljon és javaslatokat fogalmazzon meg a várost érintő kérdésekben pl. szociális és romaprogramok lebonyolítása, városi zöldövezetek kezelése vagy kulturális programok kapcsán. Az ötleteket, javaslatokat a városi tanács elé terjesztenénk határozattervezetek formájában.

Soós Zoltán arra is kitért, egy megfelelő körülményekkel rendelkező, bérelhető irodákból álló székházat is biztosítani kell azoknak a civil szervezeteknek, amelyeknek nincs saját székhelye.

A polgármesterjelölt kiemelte, örül annak, hogy Marosvásárhelyen sikerült idén is megszervezni a civil szervezetek vásárát, melyen holnap ő is részt vesz. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.