Soós Zoltán: az önkormányzat feladata az, hogy optimális oktatási körülményeket teremtsen meg az iskolákban

2016.05.31. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Soós Zoltán: az önkormányzat feladata az, hogy optimális oktatási körülményeket teremtsen meg az iskolákban

„A minőségi oktatás biztosításának alapfeltétele az, hogy optimális körülmények között történjen a tanítás. Ez a polgármesteri hivatal felelőssége. Olyan iskolákra és tantermekre van szükségünk, amelyek rendelkeznek minden szükséges felszereltséggel ahhoz, hogy pedagógusaink hatékonyan végezhessék munkájukat és gyerekeink megfelelő körülmények között tanuljanak” – fogalmazott Soós Zoltán, Marosvásárhely független polgármesterjelöltje ma délelőtt.

A polgármesterjelölt elmondta azt is, hogy a önkormányzatnak részt kell vállalnia az iskolaépületek felújításában és meg kell találja azokat a lehetőségeket, amelyek által minden körülményt biztosít az oktatás problémamentes kivitelezéséhez. Soós úgy értékelte, a polgármesteri hivatal és a város önkormányzatának a feladatai közé tartozik minden olyan jellegű intézkedés, amely a tantermek felszereltségét, illetve berendezését hivatottak jobbá tenni: „megengedhetetlen, hogy gyerekeink olyan körülmények között tanuljanak, amelyek nem segítik, hanem hátráltatják a mindennapi oktatást. Amikor az oktató azzal van elfoglalva, hogy miként ossza be az osztálypénzt a tanításhoz szükséges szemléltető segédeszköz beszerzésére, nem beszélhetünk minőségi oktatásról. Ezek a feltételek adottak kell legyenek minden iskola számára”.

 

Soós Zoltán továbbá felhívta a figyelmet a szakoktatás fontosságára és elmondta, meg kell adni a lehetőséget arra, hogy a fiatalok mesterséget tanuljanak. „Vissza kell állítanunk a szakképzés presztízsét. Nem szégyen az, ha valaki már középiskolában szakmát tanul, hiszen azután tovább tanulhat, fejlesztheti képességeit. Fontos lenne azonban, hogy a szakképzés vállalkozásépítési kompetenciákkal is felruházza a diákokat, hiszen így jobban kamatoztathatnák a tudásukat a fiatalok” – fogalmazott Soós.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.