Soós Zoltán: markánsabb támogatásra van szükség a roma közösség felzárkóztatására

2016.05.30. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Soós Zoltán: markánsabb támogatásra van szükség a roma közösség felzárkóztatására

A Marosvásárhelyen élő roma közösségek valós integrációja komoly kihívást jelent a városnak. Olyan programok kivitelezésére van szükség, amelyek csökkentik az elmúlt 25 év alatt csak egyre növekvő társadalmi szakadékot a roma közösségek és a többi lakos között. Úgy gondolom, szükség van arra, hogy a szociális pénzbeli támogatásokon túl, az önkormányzat kézzel fogható, konkrét javaslatokkal forduljon ezen közösségek irányába. Javaslom  az Építsd magad program  beindítását, amely keretében a roma családok számára építőanyagokat ajánlunk fel kedvezményesen, hogy saját kezűleg építsék újra házaikat, korszerű lakhatási körülményeket teremtve maguknak. A roma közösséget saját életterében részesíteném valós támogatásban, felszámolva az embertelen körülményeket" − fogalmazott Soós Zoltán független polgármesterjelölt ma délelőtt Marosvásárhelyen.

A jelölt úgy értékelte, ezen a sokrétű problémán csak közép- és hosszú távú stratégiával lehet változtatni, azáltal, hogy hangsúlyosabb támogatást irányoz elő az önkormányzat azon civil szervezeteknek, amelyek a roma közösségek részére különböző oktatási, felvilágosítási és nevelési programok lebonyolításával foglalkoznak.

„Ezekben a közösségekben, még mindig jóval magasabb az iskolázatlanok és a munkanélküliek száma. Szélesíteni kell a szociális hálót, munkahelyeket kell biztosítani számukra. A valós felzárkóztatáshoz szakemberek által, egyénre szabott fejlődési tervek kidolgozása szükséges" − mutatott rá Soós Zoltán. A független polgármesterjelölt hétvégén részt vett a Swimathon adománygyűjtő rendezvényen, amelyen roma gyerekek számára indított iskola utáni oktatási program fenntartásának támogatásáért úszott. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.