Soós Zoltán: nem látszatmegoldások kellenek, valóban rendezetté kell tenni a közterületeket a lakónegyedekben

2016.05.23. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Soós Zoltán: nem látszatmegoldások kellenek, valóban rendezetté kell tenni a közterületeket a lakónegyedekben

A jelenlegi gyakorlat helyett, a lakótelepi infrastrukturális beruházásokat arányosan kell elosztani a város területén. Az önkormányzat egyetlen lakónegyedben sem hanyagolhatja el a fejlesztéseket – szögezte le május 23-án, hétfőn Soós Zoltán a Szabadság utcai lakossági fórumon. A független polgármesterjelölt délelőtt találkozott a környék lakosaival, akik többek között sérelmezték, hogy a környéken a zöldövezet kárára építettek parkolókat, de a parkok nincsenek megfelelően karbantartva, nincsenek játszóterek és az utcák egy része kátyús, felújításra szorulnak.

„A parkok, játszóterek felújítását prioritásnak tekintem. A lakótelepi sportpályák számát is növelni kellene, mert fontos, hogy a lakhelyhez közel legyen sportolási lehetőség mindenki számára. Figyelni kell arra, hogy ne csak a belvárosban, hanem a lakótelepeken is rendezettek legyenek a közterületek. A parkokba és az utak mentén több szemetesládát kell kihelyezni, és ezeket rendszeresen ki kell üríteni. Fel kell újítani az eddig elhanyagolt utakat, és a zöldövezetek megkímélésével kell megoldani a parkolóhelyek problémáját” – hangsúlyozta Soós Zoltán.

Hozzátette a következő napokban is lakossági fórumokon találkozik az érdeklődőkkel. Kedden, azaz május 24-én délelőtt 11.00 órától a Kárpátok sétányán, a Május 1 strandnál várja a környékbelieket, hogy beszélgessenek. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.