Soós Zoltán: valós kétnyelvűséget Marosvásárhelyen!

2016.05.19. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Soós Zoltán: valós kétnyelvűséget Marosvásárhelyen!

Sántít a multikulturalitás Marosvásárhelyen. A magyar nyelv használatára nem kiváltságként kellene tekinteni, hiszen ez a város lakosai felének anyanyelve, akiket megillet az, hogy magyarul is ki legyenek írva az utcanevek, a közterek, az intézmények elnevezései, a törvény által biztosított jogok alapján pedig magyarul is kiszolgálják őket a közhivatalokban” – szögezte le Soós Zoltán független polgármesterjelölt. Hangsúlyozta: véget kell vetni a több mint 15 éve húzódó vitának a marosvásárhelyi kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezése kapcsán. „A megválasztásom utáni első 100 napban kihelyezzük a kétnyelvű utcanévtáblákat” – ígérte Soós Zoltán.

A független polgármesterjelölt kiemelte: fontosnak tartja, hogy a városban több magyar nevet viselő iskola és utca legyen, és a turisztikai tájékoztatótáblákon magyarul is olvashatók legyenek az ismertető szövegek. Kifogásolta, hogy a várban kihelyezett információs táblákat még mindig nem cserélték ki, noha a polgármesteri hivatal 3 hónappal ezelőtt kézhez kapta a helyes fordításokat és ígéretet tett az új táblák kihelyezésére.

Soós Zoltán arra is kitért, tenni fog azért, hogy az ügyintézés folyamatában is használni lehessen a magyar nyelvet, és a polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó intézményekben is biztosítsák a teljes kétnyelvűséget.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.