Startolt a XIII. MIÉRT Akadémia

2014.09.20. | Ifjúság , MIÉRT

Startolt a XIII. MIÉRT Akadémia

Ifjúság és sport témában startolt a XIII. MIÉRT Akadémia a Nagyvárad melletti Püspökfürdőn szeptember 19-én. A megnyitón felszólalt Biró Rozália, az RMDSZ Bihar megyei szenátora, Bodor László, a Szövetség főtitkár-helyettese, Szabó József, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke és Jakab Adorján elnökhelyettes.

Biró Rozália a siker elérésének tényezőire hívta fel a résztvevők figyelmét. Rámutatott, az egészséges önbizalom, a csapat, valamint a mentor jelenléte kulcsfontosságú szerepet játszanak a fejlődésben. Kiemelte: „a tapasztalat hozzáadott érték, ezt bátran igényeljétek azoktól, akik már megszerezték. Hallgassatok meg minél több tanácsot, mérlegeljetek, de a döntéseiteket saját magatok hozzátok meg.”

A MIÉRT nyitott lehetőségeket biztosítani azoknak a lelkes fiataloknak, akik életképes vízióikat teremtenek” – hangsúlyozta Bodor László, aki korábbi tapasztalatait felidézve elmondta: „nem volt még olyan Akadémia, amely ne fókuszált volna az aktuális társadalmi gondok megoldására”.

Szabó József arra bátorította a résztvevőket, hogy járuljanak hozzá meglátásaikkal, véleményükkel a hétvégi műhelymunkákhoz. Megjegyezte: „ha mind lelkileg, mind testileg egészséges fiatalokat nevelünk, az erdélyi magyarság 20 év múlva is úgy fog élni, ahogyan azt mi most közösen megálmodjuk.”

Jakab Adorján kiemelte, az Akadémia mellett az őszi konferenciasorozatot is erős szakmai alapokra helyezik: „2013-ban a konferenciánkat nemzetpolitikai, ifjúságpolitikai és energetikai témákra építettük, idén a szakmaiságot folytatva nemzetpolitikai, nagyvárosi, szórvány és vidékfejlesztés lesz az irányadó tematikánk.”