Sürgősségi osztályt avattak Margittán

2012.12.05. | Egészségügy , Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Sürgősségi osztályt avattak Margittán

Kedden délután adták át a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház sürgősségi osztályát. Az avatási ünnepségen elsőként Bradács Alíz kórházigazgató köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve Cseke Attila szenátort, volt egészségügyi minisztert, a megyei közegészségügyi igazgatóság, a helyi és környékbeli önkormányzatok, valamint az egyházak képviselőit.

„Minden infrastruktúrális fejlesztés az egészségügyben a jövőről szól. Akkor, amikor 2010-ben arra vállalkoztunk, hogy elindítjuk a margittai kórház épületeinek felújítását sokan gondolták úgy, hogy ez lehetetlen. De nekünk lett igazunk és ma egy épület kívételével –amelyik felújítás alatt van– a többi tizenegy épület teljesen új, modern, európai körülményeket biztosít úgy a begtegeknek, mint az itt dolgozó egészségügyi személyzetnek. Ezzel a céltudatos fejlesztéssel Margittán infrastruktúra szempontjából harminc évre megoldottuk a margittai kórház helyzetét.” – mondta Cseke Attila szenátor.

Az ünnepségen jelen volt többek között ifj. Dr. Pop Mircea, a margittai kórház névadójának a fia, a megyei egészségügyi igazgatóság részéről pedig Zoe Bitea. Dr. Potra Dorel, a sebészeti osztály vezetője megköszönte a támogatóknak a hozzájárulását, s elmondta, hogy „a margittai kórház két alkalommal ért el ilyen komoly fejlődést: az alapító Pop Mircea doktor idején, valamint Cseke Attila minisztersége alatt.”

Az ünnepség az egyházak képviselőinek megáldása után, az avatószalag átvágásával, valamint a felújított és kibővített épület megtekintésével zárult. A felújított épület munkálatainak összköltsége 1,8 millió lej volt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.