Szabó Ödön: visszaadják a károsultaknak a feleslegesen begyűjtött egészségügyi biztosítási összegeket

2015.06.30. | Képviselőház , Egészségügy

A Képviselőház múlthéten fogadta el azt a törvényt, amely pénzügyi amnesztiát biztosít azoknak a személyeknek, akik az elmúlt időszakban nagyobb egészségügyi biztosítást fizettek, mint amennyi arányos lett volna jövedelmükkel. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség többször hangsúlyozta, hogy a Kormány által javasolt változat nem orvosolja azon személyek helyzetét, akiktől törvénytelenül kérték be ezeket az összegeket. A Parlament Alsóházának mai ülésén szintén a Kormány javaslatára egy olyan törvényt szavaztunk meg, amely értelmében ezek a személyek visszakapják a befizetett összegeket” – fogalmazott Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei képviselője, aki hozzátette, a Szövetség volt az első politikai alakulat, amely felhívta a figyelmet erre a problémára a januárban benyújtott törvénykezdeményezése által.

Annak ellenére, hogy a Kormány átvette a javaslatunkat és a Parlament hamarabb tárgyalta azt, eltekintve a Szövetség kezdeményezésétől, üdvözöljük, hogy a Parlament ma megszavazta ezt az intézkedést is, hiszen fontos volt tisztázni azoknak a személyeknek a helyzetét, akik betartották a törvény által előírtakat és időben befizették - mint utólag kiderült- feleslegesen az egészségügyi biztosítást”- tájékoztatott a képviselő.